Nyfiken får svar

09 mar, 2009
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Det är alltid trevligt med en dialog mellan astrolog och läsare, något som fungerar utmärkt på det här bloggen. Tyvärr så hinner jag inte ställa personliga horoskop längre (jag gjorde det tidigare), småbarn och andra arbeten tar all tid i anspråk just nu, men det kan ju ändras framöver. Just nu har jag två vildingar som härjar på övervåningen och leker att de är riddare, två tjejer på fem år en Stenbock och ett Lejon. Det är så kul att se att fantasin inte har några gränser eller fördomar.

Jag fick en intressant fråga från en nyfiken läsare angående vad de olika zodiaktecknen representerar. Hon hade en teori om att Väduren som zodiakens första tecken stod för pånyttfödelse och Fiskarna (det sista tecknet i zodiaken) för det själsliga. På sätt och vis är det bra tänkt. Varje tecken i zodiaken representerar ett visst hus (tårtbitarna på födelsehoroskopen) Varje hus står för den del av våra liv. Första huset är Vädurens och står för Jaget (utseende, intiativförmåga osv) Sista huset är Fiskarnas och det står bland annat för Karma, ödet. Tidigare trodde man att människor som har planeter i sitt tolfte  hus skulle hamna i fängelse, därav smeknamnet fängelsehuset. Inom modern astrologi så tolkas inte det tolfte huset lika bokstavligt längre utan det får representerar de sidorna hos dig själv som du håller tillbaka och som du inte vill erkänna. Hoppas att du har fått en glimt av den lite högre skolan inom astrologi.

Jag fick också en fråga om Stenbockar och Fiskar. Det är en bra och stabil relation. Stenbocken förankrar den flytande Fisken i verkligheten och Fisken får Stenbocken att våga drömma lite mer.

🙂

Felicia

Annons