Ascedenten

18 mar, 2009
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Tyvärr kan jag inte ge er era asc:en eftersom jag måste skriva ut ett helt födelsehoroskop vilket tar alldeles för lång tid. Jag kan tipsa om att söka på nätet, det finns flera sidor där du kan få dina planetställningar gratis (inklusive asc:n). Tänk på att förutom tidpunkt och födelsedatum behöver platsen där du är född. Alla horoskop räknas om till Siderisk tid som anger den exakta planetpositionen vid födseln, den i sin tur baseras på Greenwich tid så därför måste man för räkna ut det skl GMT (Greenwich Mean Time) innan man kan räkna ut den Sideriska tidpunkten för födelsen. Du måste även ta hänsyn till sommartid och andra lokala tidsaspekter på den ort du är född. Låter det komplicerat? Det är det, därför finns det datorprogram som gör de här uträkningarna idag. Du kan göra det manuellt, men det tar massor av timmar, tro mig, jag har testat ett antal gånger.

Astrologi bygger på planetpositioner och hur de förändras i förhållande till jorden så den innebär en massa matte innan man kan sätta igång och tolka själva horoskopet. Även progressiva horoskop, compsithoroskop innehåller en massa uträkning som för det mesta görs manuellt. Därav den höga kostnaden för ett privat horoskop. Det tar tid och är besvärligt, men samtidigt är det väldigt intressant annars skulle nog inte så många orka syssla med astrologi.

Alla som har möjlighet bör vara ute och suga i sig så mycket solenergi de kan under de närmaste dagarna (särskilt Lejon) Just nu finns det en unik chans att få extra energi som kommer att hålla sig under hela våren.

🙂

Felicia

Annons