Hysteriska astrologer

02 apr, 2009
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Idag läste jag något som jag fann skrattretande. Att kejsarsnitt och igångsättningar av födslar skulle påverka födelsehoroskopet. Enligt den här astrologen så är ett horoskop ställt för ett barn som kommit till världen via en igångsatt födsel eller ett kejsarsnitt inte är korrekt eftersom barnet själv inte fått välja din tidpunkt att “göra entré i den här världen”. Jag tycket att hennes teori var ganska konstig eftersom jag betvivlar att fostret i magen har någon klar uppfattning om stjärnpositionerna. Jag har också svårt att se hur det stackars barnet ska kunna hindra mamman från att förflytta sig i vår globala värld så att födseln inträffar på “rätt” plats.

Astrologi baserar sig på enorma gasmoln och materiaklumpar ute i rymden som enligt mitt sett att se det påverkar oss bland annat via sin dragningskraft. Där kan man dra en parallell till tidvattnet. Ebb och flod påverkas direkt av Månen, det vet vi idag, skulle då inte människan som består av 90% vatten också kunna påverkas. Sedan har det för all del tagit en del generationer att komma fram till vilka samband det finns mellan dessa himlakroppar och människor, men vem har bråttom när man sysslar med en vetenskap som är femtusen år gammal?

Annons

Jag tror att det är dags för oss astrologer att uppdatera oss lite mer med det moderna samhället, kejsarsnitt, igångsättning är en del av vardagen och det påverkar inte den person vi bli i slutänden.

Eller kan det vara så att min dotter missade sin chans att bli stjärnmodell bara för att det var fullt på Södersjukhuset så jag fick föda på Huddninge istället? Sedan fick jag dropp för att få igång värkarna, tusan där missade hon nog sin chans att bli miljonär. Lite absurd tankegång, eller vad anser ni kära läsare?

🙂

Felicia

Annons