Solförmörkelse

21 jul, 2009
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Fick några intressanta frågor som jag vill försöka svara på.

 Första frågan var beträffande tidpunkten för födelseögonblicket och hur viktigt det är. När det gäller att ställa ett personligt horoskop dvs ett födelsehoroskop är tidpunkten väldigt avgörande eftersom det är den som hela horoskopet grundar sig på den. Har man inte sitt födelseögonblick räcker det inte med att gissa, en gissning på tiden kan medföra ett helt inexakt horoskop. Jag vet en del som har gått till ett medium som har pendlat eller lagt kort för att få fram tidpunkten. Hur trovärdigt det är kan jag inte uttala mig om, men det är nog den enda metoden. I Sverige har vi bra dokumentation på alla födelser så där är det bara att kontakta BB så kan få alla uppgifter från det sjukhus du föddes på.

När det gäller solförmörkelse så var det en stor astrologisk händelse förr, medan moderna astrologer inte tar så stor hänsyn till just solförmörkelse. Det kan bero på att vi idag vet mer om fenomenet än vi gjorde ett par hundra år tillbaka i tiden och därför tycker vi inte att det är så märkligt. Egentligen så finns det olika sorters solförmörkelse. Den häftigaste är den totala solförmörkelsen när Månen täcker solskivan och det uppstår totalt mörker. Det sker inte särskilt ofta någonstans i världen och det har inte skett i Sverige sedan 3/5 1715. En total solförmörkelse i Sydamerika kan bli en particiell solförmörkelse i Sverige, dvs när halva eller mindre delar av Solskivan täcks. Det är inte ens säkert att vi lägger märke till den typen av solförmörkelse eftersom ljusstyrkan bara minskar marginellt och vi upplever att det fortfarande är dagsljus. Nästa totala solförmörkelse i Sverige beräknas till den 16/10 2126 och i Stockholm får vi vänta till 4/5 2927 så det gäller att ha tålamod 😉

Själv påverkas jag mer av fullmåne än solförmörkelse som jag inte ens noterar, men det är väl för att jag har så mycket Kräfta i mig och väldigt liteLejon.

🙂

Felicia

Annons