Att spå globala händelser

22 aug, 2009
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

det här med att spå framtiden är intressant på många sätt. Innan riskanalyser och utvecklingsteorier förlitade sig statsmän (som oftast var kungar eller adel) på astrologer för att sia om framtiden. Innan man planerade ett stort slag, gifte sig eller grundade en ny lag så kollade man att det var gynnsamt enligt stjärnorna. Många texter indikerar att mycket gick att förutspå, men det är svårt att säga hur mycket som var verklig astrologi och hur mycket som var vidskeplig humbug. Tidiga astrologer var ofta väl bevandrade inom inälvsläsning, tarotkort och bentydning vilket gör att det blev mer magi och mindre stjärntydning.

Greker, egyptier och även Inkafolket har studerat såväl makro som mikro kosmos för att försöka analysera framtiden. Själv hoppar jag gärna över det där med att skära i djur och läsa inälvor. Jag håller mig till planeter och astroider istället. När det gäller att spå väder så är det lite samma sak, det finns säkert metoder eftersom de tidiga astrologerna var pigga på att tyda allt i stjärnorna. Nu för tiden så används astrologi mest som en personlig vägledning för människor och inte så mycket för att tyda strömningarna i samhället eller spå större skeenden, även om man ibland kan snubbla över en större och mer omfattande katastrof då och då när man ställer progressiva horoskop.

Annons

När det gäller de två fundersamma Kräftorna så kan jag ge några tips. Kräftan som funderar på att flytta ska undvika november eftersom du riskerar att göra dåliga affärer just då. Det finns alltid ekonomiska utlägg och investeringar i samband med en flytt.

Till Kräftan som vill bryta upp och gå vidare med sitt förhållande kan jag säga att vi jordtecken gärna finner oss till rätta i en  relation och sätter då tryggheten framför passionen. Du kan blåsa liv i ditt förhållande om du vill, Jungfrun har mycket passion i sitt tecken, men den sitter långt inne. Jag kan inte se några tecken på uppbrott i ditt solhoroskop, men det vilar en rastlöshet över ditt tecken som gör att du vill satsa mer på dig själv och på dina behov än på ett förhållande. Av den anledningen så kan det vara bra att gå vidare. När det gäller att bryta upp med en Jungfru bör du vara saklig, ärlig och rak.

😉

Felicia

 

Annons