Snacka om insnöad

24 feb, 2010
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men ni som har följt nyheterna inser att det har varit kaos i Stockholm den senaste veckan. Det ta mig normal sett ca en timme dörr till dörr för att komma till jobbet. Nu är resvägen mellan två och tre timmar i varje riktning vilket gör att jag stupar i säng när jag kommer hem på kvällen. Lägg till förkylningar, sjuka barn och en högt arbetstempo så kanske ni kan förlåta mig 😉

I Stockholm har människorna resignerat. När tågen är timme försenade så rycker man på axlarna och ringer dagis (som för övrigt plötsligt har väldigt långa öppettider.) Jag är förvånad över det tålamod som visas upp och hur glada människor ändå är trots att det inte ens går att komma med pendeltågen viss mornar. Igår var det en tjej som skulle börja klockan två, klockan fyra satt hon fortfarande fast i trafiken och då hade hon gått hemifrån en timme tidigare än vanligt.

Annons

Att ta bilen är inte ett alternativ, köerna i morse var nästan åtta mil långa så SL drog in alla bussar som skulle åka på mortorvägarna, utan att informera, naturligtvis, jag menar vem gillar inte överraskningar klockan sju på morgonen?

Trots allt så känner jag mig optimistisk, solen glittrar i snön och allt är förtrollande vackert, om än kallt. Nästa vecka är det sportlov och jag ska tumla runt i skidbackarna med en massa andra vinterhurtiga svenskar.

Veckor som denna är jag glad att jag har mycket energi i mitt tecken just nu. Jag inser att om jag inte haft lite draghjälp från både Solen och Mars så hade jag antagligen dragit täcket över huvudet och gått i Ide som vilket vettigt nordboende djur som helst.

En Vädurstjej undrar lite över Vädurar och Lejon. Båda är eldtecken och det brukar vara en bra kombination. Passionen, livsglädjen och charmen finns hos er båda så det är naturligt att ni dras till varandra. En liten varning för svartsjuka. Den kan bli ganska drastisk i den här kombinationen.

Jag måste avsluta med en liten solskenshistoria. Stockholms lokaltrafik ringde till en matbutik i City för att fråga om de kunde ordna med lite varm välling till en massa stelfrusna barn som suttit fast i trafiken. En av killarna inte bara ordnade vällingen, han betalade den med sina egna pengar, ibland finns det små änglar 🙂

🙂

Felicia

Annons