Svårt för att fira

08 jun, 2010
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Jag är ingen nationalist men jag gillar traditioner (jag är ju Oxe) så jag är lite besviken att vi inte firar mer på vår national. Den 17 maj jobbade jag inne i stan och då vimlade Stockholms gator av norska vimplar och glada människor som var ute och firade. Om man blundade kunde man tro att man var i Oslo snarare än i Stockholm.

Vi svenskar tycker det är lite fult att skylta med nationaldagen, den har blivit en symbol för Sverigepartiet snarare än en lättsam dag då man träffar kompisar, viftar med flagga och är glad att man bor i ett hyfsat integrerat land som inte ligger i krig med någon för tillfället.

Jag röstar för att vi tar tillbaka vår dag från allt vad rasism heter och firar av hjärtans lust att det är sommar, vi är lediga och att vi alla (oavsett ursprunglig bakgrund) bor i ett fantastiskt land.

Framförallt röstar jag för mer firande i Sverige över huvud taget. Mer gautufester, parader och jippon, jag älskar jippon. Någon gång ska vi vi väl lyckas skaka av oss vår allvarsamma stämpel och bli ett lite mer lättsamt folk, eller vad tycker ni?

😉

Felicia

 

Annons