Att bli äldre

26 maj, 2012
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Ibland blir veckan så fylld av aktiviteter att man inte ens hinner andas. Den här veckan har varit frustrerande, lärorik och omtumlande. Det bästa man kan säga med den är att den är över, snart i alla fall.

Jag är inte lastgammal, men jag börjar inse vad ordspråket ”det går inte att lära en gammal hund sitta” innebär. Mitt motstånd mot förändringar och viljan att ha mitt liv organiserat ökar med åren. Jag blir allt mer principfast (gnällig), svårmanövrerad, envis och totalt immun mot manipulation av alla slag. Det vill säga att jag har blivit klokare med åren och mindre benägen att låta mig utnyttjas. Det tragiska är att jag känner mig lastgammal när jag ser alla ungdomar med sin entusiasm och vilja att bli bekräftad samtidigt som det positiva är att jag faktiskt har lärt mig något under livets gång. Jag har faktiskt blivit både smartare och mer erfaren med åren. Så ingen vinst utan förlust, eller hur?

Sara är en kräfta som undrar över den kommande hösten. I september har du möjlighet att påverka din framtid mer än under någon annan månad det här året. Det kan vara att du söker ett arbete under början av hösten eller påbörjar en utbildning som grundar inför framtiden. I det stora hela kommer du att pendla mellan fokus på arbete/karriär/skola och ditt privatliv. Intensiteten kommer att vara hög och periodvis utmattande, men du klarar det bra.

🙂

Felicia

Annons