En god middag

22 feb, 2013
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Eftersom jag är Oxe kan jag inte låta bli att smyga in lite mattips då och då i den här bloggen. Bortsett från astrologi är mat en av mina stora passioner. När man har en dotter som vägrar halvfabrikat (ända sedan hon har var bäbbe) så lär man sig att bra mat som lagas från grunden inte behöver ta så lång tid eller vara så komplicerad. Idag gjorde vi en pasta med hemgjord pesto och salami. Det tog under åtta minuter att få rätten klar, snacka om snabbmat.

vad som behövs:

1 Kruka färsk basilika

1- 2 vitlöksklyftor

1 halv dl valfri nötter eller frön. Pinjenötter, valnötter rostade solrosfrön eller rotade pumpafrön fungerar utmärkt.

1/4 dl riven parmesanost (valfritt funkar lika bra utan ost)

1/2 dl god olja

salt och peppar efter smak

 

100 gram valfri strimlad salami eller räkor(kan skippas)

pastaskruvar eller liknande pastasort.

Koka pastan i saltat vatten ca 8 min, under tiden lägger du alla ingredienser till peston i en mixer och mixar till en slät grön pure. Peston kan späs lite med vatten om smaken blir för stark. Blanda med den nykokta pasta och vänd i salamin eller räkorna. Servera med   färsk riven parmesanost och svartpeppar. Mums tyckte min nioåriga dotter till matkritiker.

🙂

Felicia

Hälsningar från sommaren och från vår smultronodling

 

 

 

 

Annons