Små och stora kräftor

28 aug, 2013
AvFelicia Stålkrantz-Baurén
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

I de här tiderna är det nästan obligatoriskt att ha kräftskiva. Ska man bjuda hem människor i augusti så är det kräftskiva som gäller, inte middag, soppkväll eller tapasparty. I helgen var min familj medbjuden till ett lantställe för att just ha den berömda kräftskivan (som alltid verkar vara ett knytis av något slag). När vi började forska i vika och hur många kräftor som skulle med insåg jag att inga eller väldigt få i övriga familjer är särskilt förtjusta i de rödskalade delikatesserna. En eller ett par kräftor per man borde ju räcka, sa en mamma, det är ju ändå rätt jobbiga att skala och sedan blir det kladdigt. Det hela slutade med en halv jättekräfta (även kallad hummer) per skalle och en massa grillat. Det var en jättelyckad kväll, trots den uppenbara britsen av lustiga hattar, haklappar, nubbevisor och kräftor. Nästa år ska vi nog köra en hummerskiva igen, och till det kan man ha långklänning och bubbel viket passar mig som lyxälskande Oxe betydligt bättre än pappershattar och öl.

kraftskiva_basics_web_2[1]

 

Emilia A undrar om jag svara på privata frågor och det gör jag, men du måste tala om när du är född och om du undrar över någon speciell när den personen är född.

Annons

Carina är en frustrerad Kräfta som aldrig tycks finna sig till rätt på en arbetsplats. Jag tror att det kan bero på två olika saker. Antingen har du in influens av Eld och då främst Skytt i ditt horoskop vilket kan skapa en rastlöshet och en vilja att hela tiden söka sig till nya utmaningar. Den andra anledningen kan vara att du helt enkelt inte hittat rätt. Kräftor är känslofulla, omhändertagande och kreativa människor. Du bör välja ett yrke där du har social kontakt med andra men ändå har tillåtelse att jobba självständigt. Välj gärna ett jobb som passar med dina ideal, där du känner att bidrar med något. För dig kan det vara spännande att lära sig nya saker, men om du inte känner att arbetet är både fysiskt och mentalt tillfredsställande så kommer du att tröttna.

Felicia

Annons