Filmklassikern du kommer älska – baserat på ditt stjärntecken

23 aug, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
filmklassiker enligt stjärntecken
TT
Letar du efter den perfekta filmen för din nästa mysiga hemmakväll? Låt stjärnorna guida dig! ELLE ger dig filmklassikern som fångar din personlighet och ger dig en oförglömlig filmupplevelse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 saker du inte visste om White LotusBrand logo
3 saker du inte visste om White Lotus

Väduren (21 mars – 19 april): Thelma & Louise (1991)

Väduren, du är känt för din orädda attityd och äventyrslust. Du är en ledare som inte räds att ta stora risker, precis som våra hjältinnor i Thelma & Louise. Den här filmen är full av passion, fart och revolt – exakt vad din eldiga själ älskar.

thelma och louise
Thelma & Louise passar Väduren. TT
Annons

Oxen (20 april – 20 maj): Frukost på Tiffany’s (1961)

Oxen, du älskar det goda i livet – från lyxiga måltider till vackra kläder. Frukost på Tiffany’s med Audrey Hepburn fångar din känsla för elegans och din förmåga att uppskatta skönheten i vardagen. Hennes klassiska stil och det tidlösa New York-äventyret kommer att tilltala din estetiska ådra.

frukost på tiffanys
Frukost på Tiffanys passar Oxen. TT

Tvillingarna (21 maj – 20 juni): La La Land (2016)

Tvillingarna, du är livlig, social och alltid redo för något nytt och spännande. La La Land är en film full av färg, musik och oväntade vändningar – precis vad du älskar. Berättelsen om kärlek och drömmar i Los Angeles kommer att tala till din lekfulla och kreativa sida, samtidigt som den utmanar dig att reflektera över vad som verkligen betyder något i livet.

Annons
la la land
La la land passar Tvillingarna. TT

Kräftan (21 juni – 22 juli): The Notebook (2004)

Kräftan, du är den som älskar med hela hjärtat och aldrig glömmer en äkta kärlek. The Notebook är den ultimata romantiska filmen, fylld med djupa känslor och en tidlös kärlekshistoria. Du kommer att känna med Allie och Noah, och deras resa kommer att påminna dig om varför du tror så starkt på kärlekens kraft.

the notebook
The Notebook passar Kräftan. TT
Annons

Lejonet (23 juli – 22 augusti): Djävulen bär prada (2006)

Lejonet, du har en naturlig fallenhet för stil, makt och lite drama. Djävulen bär Prada är filmen som speglar din kärlek till glamour och din önskan att alltid sträva efter det bästa. Den fängslande dynamiken mellan Meryl Streeps karaktär Miranda Priestly och Anne Hathaways Andy Sachs kommer att ge dig både inspiration och underhållning.

djävulen bär prada
Djävulen bär Prada passar Lejonet. TT

Jungfrun (23 augusti – 22 september): Stolthet och fördom (2005)

Jungfrun, du uppskattar intelligens och detaljer, och du har ett öga för det klassiskt vackra. Stolthet och fördom med Keira Knightley är precis den typ av elegant, välskriven berättelse som du älskar att drömma dig bort genom. Filmen speglar din uppskattning för struktur, samtidigt som den ger dig en otroligt romantisk historia.

Annons
stolthet och fördom
Stolthet och fördom passar Jungfrun. TT

Vågen (23 september – 22 oktober): A Star is Born (2018)

Vågen, du är en romantiker med en förkärlek för skönhet och balans. A Star is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper fångar den hjärtskärande skönheten i kärlek och konst. Den här filmen ger dig både intensiva känslor och en musikupplevelse, och du kommer att uppskatta den känsliga balansen mellan kärlek och karriär som den utforskar.

a star is born
A star is born passar Vågen. TT
Annons

Skorpionen (23 oktober – 21 november): Gone Girl (2014)

Skorpionen, du har en djup och mystisk sida, och du älskar filmer som är intensiva – gärna med en psykologisk intrig. Gone Girl är en thriller som kommer att hålla dig på helspänn med sina mörka vändningar och komplexa karaktärer. Den speglar din fascination för det okända och det mänskliga psyket, och kommer att tillfredsställa din hunger efter något djupare.

gone girl
Gone girl passar Skorpionen. TT

Skytten (22 november – 21 december): Eat Pray Love (2010)

Skytten, du är alltid på jakt efter nästa stora äventyr och en djupare mening med livet. Eat Pray Love är filmen som kommer att tala till din reslystna själ, då den följer en kvinnas resa genom Italien, Indien och Bali i sökandet efter självupptäckt och lycka. Det är den perfekta filmen för att inspirera dig att packa väskan och ge dig ut på ett eget äventyr.

Annons
eat pray love
Eat, pray, love passar Skytten. TT

Stenbocken (22 december – 19 januari): Gudfadern (1972)

Stenbocken, du är ambitiös, driven och har en stark känsla för ansvar. Gudfadern är den ultimata berättelsen om makt, lojalitet och familj – teman som resonerar starkt med din egen livsfilosofi. Den här filmklassikern, med sin moraliska komplexitet, kommer garanterat lämna avtryck hos dig.

gudfadern
Gudfadern passar Stenbocken. TT
Annons

Vattumannen (20 januari – 18 februari): Inception (2010)

Vattumannen, du är känd för din originalitet och ditt intellekt. Inception är en film som utmanar både sinnet och fantasin, med sina komplexa lager av drömmar och verklighet. Du kommer att älska att dyka ner i filmens invecklade story och vilja diskutera dess filosofiska teman långt efter att eftertexterna har rullat.

inception
A star is born passar Vattumannen. TT

Fiskarna (19 februari – 20 mars): Amélie från Montmartre (2001)

Fiskarna, du är den kreativa drömmaren som älskar att drömma dig bort till sagolika världar. Amélie från Montmartre är den perfekta filmen för dig, med sitt magiska sätt att porträttera vardagslivet i Paris. Dess känsla för fantasi, kärlek och lite udda charm kommer att få ditt hjärta att smälta och dina drömmar att flyga högt.

Annons
amelie från montmartre
Amélie från Montmartre passar Fiskarna. TT
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missatBrand logo
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missat
Annons
Annons