Hobbyn du borde testa på i höst – som passar ditt stjärntecken perfekt

13 aug, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
sex and the city carrie samantha yoga
HBO
Sommaren lider mot sitt slut och hösten står för dörren. Och vad passar bättre än att starta ett nytt projekt eller att hitta en ny hobby när mörkret faller? ELLE listar hobbyn som passar dig helt perfekt – enligt ditt stjärntecken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärntecken

Med hösten kommer ofta en längtan efter att starta ett nytt projekt eller att äntligen hitta en hobby som piggar upp i regn och rusk. Och vad passar bättre än att se till stjärnorna och ditt stjärntecken för att få inspiration? ELLE listar hobbyn som passar ditt stjärntecken som handen i handsken i höst.

Väduren (21 mars – 19 april): Klättring eller hinderbana

Som en dynamisk och energisk Vädur behöver du en hobby där du får utlopp för din aktiva sida. Klättring eller att testa på hinderbanor är perfekta höstaktiviteter för Väduren, där du kombinerar en spännande, fysisk utmaning med frisk luft. Den här typen av hobby passar dig perfekt eftersom får chans att tillbringa tid i naturen och att känna på riktiga adrenalinkickar på samma gång!

Annons

Oxen (20 april – 20 maj): Matlagning och bakning

Oxar älskar att njuta av livet – och det inkluderar god mat och bakverk. Hösten är den perfekta tiden att fördjupa dig i matlagning och bakning. Varför inte lära dig nya recept och bjuda hem vännerna på en hejdundrande middag, eller nyttja säsongens råvaror som pumpa och äpplen och lära dig göra hemlagad marmelad, mos eller sylt?

Tvillingarna (21 maj – 20 juni): Språkkurs eller bokcirkel

Nyfikna Tvillingar älskar att lära sig nya saker och kommunicera med andra. En språkkurs eller att gå med i en bokcirkel är en idealisk hobby för hösten, där Tvillingarna verkligen får gnugga geniknölarna. Hobbyn ger dig möjlighet att bredda både kunskap och socialt umgänge – en perfekt kombination.

Kräftan (21 juni – 22 juli): Stickning eller virkning

En avkopplande och kreativ aktivitet passar perfekt för hemmakära Kräftan under svala höstkvällar, och vad matchar då bättre än att testa på stickning eller virkning? Frossa i inspiration och tutorials på Tiktok och låt kreativiteten flöda – sen har du julklapparna fixade i form av egenstickade tröjor och mössor.

Annons

Lejonet (23 juli – 22 augusti): DIY-hemprojekt

Lejonet älskar att uttrycka sig och att sätta sin personliga prägel runtomkring sig – och att sätta igång med DIY-projekt hemma passar Lejonet strålande. Renovera ett rum, gör en personlig fotovägg eller klä om möbler är en perfekt höstsyssla där Lejonet får utlopp för sin kreativa sida och möjlighet att skapa något unikt.

Jungfrun (23 augusti – 22 september): bullet journaling

Praktiska och organiserade Jungfrun kommer att njuta av att fördjupa sig i organisering. Bullet journaling är en perfekt hobby för dig, där du kan kombinera kreativitet med struktur. Du kan planera ditt liv, sätta upp inspirerande mål för kommande säsong och skapa fina sidor som hjälper dig ha stenkoll på allt som händer framåt. Dessutom ger dig det stor tid för reflektion, något som Jungfrun mår bra av.

Vågen (23 september – 22 oktober): Konst och måleri

Vågar har en naturlig känsla för estetik och harmoni. Att testa på konst och måleri under hösten kommer att ge dig en chans att utforska din kreativa sida och skapa något vackert. Experimentera med akvareller eller akrylfärger och låt din inre konstnär komma till liv – antingen hemma som nybörjare eller börja avancera på en kurs.

Annons

Skorpionen (23 oktober – 21 november): Meditation eller yoga

Intensiva Skorpionen kan dra nytta av lugnande hobbies. Att börja med meditation eller yoga gör Skorpionen gott, och passar bra som en höstaktivitet. Skapa en daglig rutin där du kan reflektera över dagen, landa i dig själv och utforska din inre värld. Unna dig ett besök på en yogastudio eller hitta din egen form hemma via Youtube – möjligheterna är oändliga!

Skytten (22 november – 21 december): Vandring

Äventyrslystna Skytten trivs bäst utomhus – inte minst under hösten. Att utforska vandringsleder, korta som långa, och njuta av den friska luften i höst rimmar rätt med Skyttens personlighetsdrag. Gärna i kombination med naturfotografi där du får chansen att föreviga höstens vackra och dramatiska nyanser och uttryck.

Stenbocken (22 december – 19 januari): aktiekurs

Ambitiösa och målinriktade Stenbocken gillar att lägga sin tid på något som ger resultat – och aktiemarknaden kan kännas lockande. Att ta en kurs i aktier eller att på egen hand lära dig mer om börsen rimmar rätt med Stenbockens intressen, och kombinerar ett lärande om ekonomi med planering för framtiden.

Annons

Vattumannen (20 januari – 18 februari): Volontärarbete

Humanitära Vattumannen finner glädje i att hjälpa andra, och hösten är en utmärkt tid att engagera sig i volontärarbete. Det kan vara allt från att starta insamlingar för något du verkligen tror på till att volontärt ställa upp som mentor till unga. Du kommer att känna att du gör skillnad – vilket är det som betyder mest för dig.

Fiskarna (19 februari – 20 mars): Poesi eller kreativt skrivande

Drömmande och känslosamma Fiskarna finner njutning att fördjupa sig i poesi eller kreativt skrivande under hösten. Låt din fantasi flöda och uttryck dina innersta tankar och känslor genom ord. Denna hobby är ett perfekt sätt för Fiskarna att koppla av och utforska sin inre värld – oavsett om det är på egen hand eller via en kurs.

Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärnteckenBrand logo
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärntecken
Annons