Månadens astro: Augusti

02 aug, 2012
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE astrolog Felicia har spått augusti månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadsastro. Och läs om månadens tecken: Lejonet. Och du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Lejonet – lekfull & livsfarlig

Lejonet är ett av de charmigaste och mest sociala tecken i zodiaken. Hon drivs av sin ledstjärna, solen, och det ger tecknet dess karismatiska utstrålning och positiva energi. Ett Lejon är som tecknet antyder en blandning av lekfull kattunge och livsfarlig fiende med sylvassa klor. Lejonet har ofta många vänner, hon kräver uppmärksamhet och vet alltid bäst i alla lägen. Trots den medfödda arrogansen förlåter man ett Lejon fort. När hon väl börjar spinna är hon helt oemotståndlig oavsett vilka dumheter som hon hittat på.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Månadens råd: Passa på att njuta!

Väduren 21/3–20/4

Augusti handlar om att gå vidare och ta farväl av det gamla. På många sätt kan augusti innebära tuffa förändringar och svåra beslut. Tänk på att du inte är ensam, du har många fina vänner som gärna hjälper dig med råd eller rent praktiskt. Under mitten av augusti ändrar förhållanden sig på arbetet och du får möjlighet att jobba mer med det du vill. Det blir en period fylld av kreativitet och nya idéer. Hur roligt arbetet än är måste du hitta en bra balans mellan det och ditt privatliv.

Oxen 21/4–21/5

Augusti blir en kontrasternas månad. Du njuter mycket av familjen och vännerna samtidigt som du hinner med en hel del projekt i hemmet. Under mitten av perioden ökar arbetsmängden och du fokuserar mer på jobbet. Det blir en intressant och utvecklande tid som periodvis är fysiskt utmatt­ande, men som bjuder på mental stimulans. Dina chefer har förtroende för din kunskap och din förmåga att organisera. Under slutet av augusti inleds en ny fas i ditt liv. Planeten Mars gör dig modigare och du tar för dig mer.

Annons

Tvillingarna 22/5–21/6

Under den här perioden är det aktivitet och handling som gäller, både på arbetet och privat. Du har en förmåga att röra om i ditt liv bara för att slippa vara uttråkad. Ibland kan dina impulsiva beslut vara riktigt bra och ibland leder de bakåt snarare än framåt. Saturnus kommer att ge Tvillingarna en viss struktur den här månaden och det är bra. När du organiserar ditt sätt att arbeta blir du både mer effektiv och enklare att samarbeta med. När det gäller kärleken så kan det uppstå en del konflikter i mitten av perioden.

Kräftan 22/6–22/7

Tack vare ett drag av jord så tänker du efter innan du agerar. Du ser konsekvenserna av dina beslut och det gör dig eftertänksam. När det gäller jobbet tycks den här perioden pendla mellan lugn och rasande tempo. Det gäller att du fördelar dina krafter så att du har energi att öka tempot när det behövs. Privat ser ditt liv komplicerat ut. Du tycks ha en relation som inte leder någonvart, men som du ändå inte kan komma ur. Under augusti sker något som antingen påverkar förhållandet i rätt riktning eller som blir slutet för det.

Annons

Lejonet 23/7–23/8

Det finns en lekfullhet i ditt tecken. Som singel finns det många tillfällen att träffa en partner. Du är charmig och saknar inte kandidater till posten som din respektive. Har du ett förhållande kan känslorna växa sig starka. Det verkar finnas mer nöje än arbete den här månaden, men slutet på perioden kan bli tuff, då verkar du vara tvungen att ta tag i vardagen och alla dess bekymmer igen. Gällande ekonomin så kunde den vara bättre, försök att ta det lugnt med utgifterna.

Jungfrun 24/8–23/9

Den sista sommarmånaden fylls av blandade känslor. Du tar ett avsked av något slag och det kommer att ta tid innan du hittar tillbaka till ditt vanliga glada jag. Under augustis första vecka får du nyheter som påverkar hösten. Det är svårt att säga om de är bra eller dåliga, det beror på din inställning till förändringar. Normalt sett tycker du inte om när saker ändras, men nu när Pluto påverkar ditt tecken så tar du förändringar bättre. Under mitten av perioden kommer det in en influens från månen som gör dig gott.

Annons

Vågen 24/9–23/10

Augusti blir en månad när du går från klarhet till klarhet. Redan i de inledande dagarna i augusti så inser du vad du måste göra för att förändra den situation du befinner dig till något positivt. Du börjar ta för dig mer tack vare inflytande från eld. Flera misslyckanden ger erfarenhet och bäddar för bättre resultat längre fram. På jobbet råder en ganska spänd stämning: neddragningar och oro skapar en miljö fylld av skvaller och speku­lationer. Det bästa du kan göra för att hantera situationen är att hålla dig utanför.

Skorpionen 24/10–22/11

Under augusti tar du flera steg framåt både i ditt privatliv och på jobbet. Nyckeln är att du vågar visa mer av ditt riktiga jag för dem runt omkring. Du har insett att en spelad fasad snart blir genom­skådad och då framstår du som falsk. Du blir inte en lika fängslande och mystisk person som tidigare, men du blir en person som man gärna har som vän och som kollega. Se upp så att du inte hamnar i konflikt med ett Lejon under de här veckorna. Ni tycks ligga på kollisions­kurs just under augusti månad.

Annons

Skytten 23/11–21/12

Under den sista sommarmånaden blandar du arbete och fritid. Det kan vara så att du har semester, men det kan lika gärna vara en lugn period på jobbet. Augusti handlar om att tänka framåt och om att planera inför hösten. Du har en vag bild av vad du vill göra, men gör dina mål konkreta. När det gäller kärlek och relationer är det här en varm och lugn månad. Augusti handlar inte om stormande passion utan om närhet och tillit. En period fylld av vackra ögonblick.

Stenbocken 22/12–20/1

Under augusti återupptäcker du familjens kärnvärden. Du inser att du behöver människor som älskar dig och att du inte alls är så stark som du trodde. Augusti har ett lugn och en eftertanke som blir en skön kontrast till junis och julis höga puls. När det gäller arbete så finns det väldigt lite av den varan i ditt horoskop just nu. Det kan betyda att du är ledig eller så prioriterar du inte ditt arbete. Under mitten av perioden kommer en vän råka ut för en olycka. Hen kommer att behöva ditt stöd den närmaste tiden.

Annons

Vattumannen 21/1–19/2

Som vanligt är din kalender fullbokad! Glöm inte att avsätta lite tid då du kan vara för dig själv. Du behöver verkligen få lugn och ro mellan varven. Har du en partner kan ett känsligt ämne leda till heta diskussioner. Du är inte alltid så taktisk när du framför din åsikt och det kan hända att din partner upplever ditt burdusa sätt som en smula otrevligt. Frånsett detta blir augusti en härlig och somrig månad då du njuter av din familj och av dina vänner. Jobbet kan bjuda på en överraskning i slutet av augusti.

Fiskarna 20/2–20/3

Augusti blir en kontrastrik blandning av hårt arbete och nöjen. Tyvärr kan det bli för lite sömn under den här perioden, och det leder till några onödiga slarvfel. Du gör ofta saker be­svär­ligare än de behöver vara. Just nu är din intuition väldigt stark, så våga lita på dina idéer. Det kommer att spara både tid och arbete. Privat ser du ut att pendla en del i humöret. Månen gör dig labil och det kan gå ut över din familj. Trots vissa raseriutbrott kan det här ändå bli en av de trevligaste sommarmånaderna.

Annons