Månadens astro: Januari 2013

07 jan, 2013
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE astrolog Felicia har spått januari månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadsastro. Och läs om månadens tecken längst ner: Stenbocken.

PS! Du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Väduren 21/3–20/4

Januari blir en nystart. Ditt horoskop visar på förändringar som kan gälla både privatlivet och arbete. För dig är det positiva nyheter eftersom du tycker att du har stått och stampat på samma fläck. Det finns en förlust i ditt horoskop och det kan gälla ekonomin likaväl som en känslomässig eller fysisk förlust. Behåll din positiva inställning när tiderna är tuffa: det som är jobbigt är starten för något som blir väldigt bra, så håll ut! Var ärlig, mot dig själv och mot omgivningen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Oxen 21/4–21/5

Januari andas fräschör. Du har fortfarande mycket både privat och på jobbet, men det finns ett nytt lugn som gör att du tacklar alla problem på ett väldigt professionellt sätt. Under första delen av året är det en hel del utgifter, så håll i pengarna. Satsa på mycket grönsaker och motion för du kommer att behöva en extra energikick i mitten av januari. Från den 15 höjs tempot ytterligare. Prioritera inte bort dina egna intressen – se till att göra något enkom för dig minst en gång i veckan.

Tvillingarna 22/5–21/6

Under januari blir du medveten om en brist hos din partner eller hos en vän. En sida som blir alltmer dominerande. Hur du ska tackla proble-met beror på er relation. Är den relativt ytlig kan du lätt klippa banden. Är det någon som du bryr dig mycket om måste du kämpa för att hitta tillbaka till personen som du älskar. Jobbet är harmoniskt och det ger dig mer utrymme att fokusera på privatlivet. Var inte rädd att dela din tankar med någon du litar på.

Annons

Kräftan 22/6–22/7

Du har något nytt på gång i ditt liv och det gör dig både upphetsad och skrämd. Egentligen handlar det om en positiv förändring som du längtat efter men som du inte haft plats för i ditt liv förrän nu. Under mitten av perioden har en vän eller släkting ett stort behov av hjälp. Du ställer gärna upp till en viss gräns, sedan måste du säga ifrån. Under januari kan du få brist på pengar och då gäller det att du har en del undan­lagt. Undvik alla inköp som inte är ett måste.

Lejonet 23/7–23/8

Den första månaden på det nya året blir lite sömnig, på gränsen till tråkig. Allt står stilla i ditt liv just nu. Det känns som lugnet före stormen och det gör dig nervös. Du upplever en del känslo-mässiga svängningar som du egentligen inte har någon förklaring till. Du kan bli plötsligt lycklig, eller rasande, utan att veta varför. Det här är en övergående fas, men den kan vara lite påfrestande. När det gäller din ekonomi ser den väldigt stabil ut. Unna dig något fint på rean.

Annons

Jungfrun 24/8–23/9

Äntligen börjar du hitta din plats på arbetet. Du känner dig trygg i din roll och vet att du är omtyckt och respekterad. Dags att börja förverk-liga några av dina drömmar och visioner. Genom att hålla fast vid dina idéer, även om andra tvivlar, kommer du både att utvecklas och förändras.

Du vet att du har ett mål att kämpa mot. Under mitten av perioden möter du en inspirationskälla: en person med stark karisma och en förmåga att få alla problem att verka enkla att lösa.

Vågen 24/9–23/10

Januari blir en bra och ganska lugn månad. Du får mer svängrum och roligare i din var­dag. Du träffar nya vänner genom en hobby eller en kurs. För dig blir januari en kreativ månad där du får chansen att pröva många av dina idéer.

Det är fortfarande lite för mycket onyttig mat och för lite motion för din del. Det gör att du gärna startar en hälsosammare diet i mitten på januari. Du känner att du behöver få röra på dig och äta mycket grönt för att må bra.

Annons

Skorpionen 24/10–22/11

Januari handlar till stor del om att vila och ta det lugnt. Hösten har varit stressig och du har inte hunnit med vare sig dig själv eller dina vänner.

Nu har du orken att träffa kompisar både på helger och vardagskvällar. Eftersom din ekonomi är rätt ansträngd blir det många långpromenader och myskvällar hemma. Du funderar över en föränd­ring som kan vara rätt omvälvande. Det verkar inte vara dags för ett definitivt beslut ännu, men processen är i gång. Du drömmer om en nystart.

Skytten 23/11–21/12

Under januari tar du upp kontakten med vänner som du inte sett på länge. Men inser snabbt att ni alla har utvecklats åt olika håll. Men trots alla olikheter finns en djup förståelse mellan er, så om ni alla bjuder till kan ni hitta tillbaka till er forna gemenskap. Fram till mitten av perioden är det rätt lugnt på jobbet, därefter kommer en chock­artad tempoväxling. Ett viktigt råd till alla Skyttar är att vara ute så mycket som möjligt i dagsljus. Ni behöver massor av solenergi just nu.

Annons

Stenbocken 22/12–20/1

Under början av januari blir det mycket nöjen varvat med goda middagar och släktbesök. Under mitten av perioden går luften helt ur dig. Du har fått alldeles för lite tid för dig själv. Du försöker hitta en bra vardagsrytm som fungerar. Det blir viktigt med de små enkla nöjena, som att äta en god middag som du och dina vänner lagat tillsammans. Från mitten av januari och en bra bit framåt andas ditt horoskop ett rofyllt tempo och du verkar nöjd med livet i största allmänhet.

Vattumannen 21/1–19/2

Du börjar redan planera för hela våren och sommaren. Du är rastlös och har ett stort behov av att få saker gjorda. Det kan handla om att finputsa i hemmet, börja med en ny hobby eller planera för framtiden. Efter en stressig jul vill du ha ett umgängesliv på dina villkor. Mer kravlöst framför allt. Även din ekonomi är ganska hårt påfrestad. Det har varit mycket utgifter den senaste tiden så nu behöver du hålla igen en del. Hitta nöjen inom de små ramarna.

Annons

Fiskarna 20/2–20/3

Januari blir bra, både när det gäller arbete och ditt privatliv. Det blir lugnt och ganska kravlöst. Du har inte riktigt hämtat dig efter det höga tempot i december, så det finns en risk att du drar på dig infektioner. Var rädd om dig själv och skäm bort dig med mycket frisk luft och vitaminer. Unna dig kvällar där du slappar framför tv:n eller somnar klockan nio med en bra bok i handen. Under slutet av januari får du ökad energi och kan börja fundera lite mer på framtiden.

MÅNADENS STJÄRNTECKEN:

Stenbocken – humor och bra driv!

Stenbocken har ofta höga krav på sig själv och jobbar hårt för en stabil plattform i livet. Hon kan upplevas som trångsynt och lite tråkig, men tar man sig tid att lära känna henne har hon en härlig humor och en värme som är fantastisk. Stenbocken är duktig på att nå sina mål. Om hon vill lära sig något gör hon det med hjälp av tålamod, envishet och disciplin. Eftersom Stenbocken trivs med ansvar och inte har problem med att arbeta självständigt passar hon bra som chef, så länge hon slipper personalansvar.

Månadens råd: Shoppa gärna, men med måtta.

Annons