Månadens astro: OKTOBER

01 okt, 2012
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE astrolog Felicia har spått oktober månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadsastro. Och läs om månadens tecken: Vågen. Och du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Månadens tecken: Vågen – värme, glädje och harmoni.

Vågen är ett av zodiakens mest älskliga tecken. Hon styrs av planeten Venus och det finns alltid värme och glädje i hennes personlighet. En Våg är en bra vän som gärna omger sig med mycket människor. Hon är social, spontan och lätt att umgås med. Nackdelen är att hon har svårt att välja – oavsett om det gäller ett klädesplagg eller att ta ställning i en dispyt undviker hon att fatta beslut. Harmoni och jämvikt är viktiga för Vågen. Genom att undvika konflikter lyckas hon oftast behålla harmonin i vardagen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Månadens råd: Försök att inte hålla med alla!

Väduren 21/3–20/4

Förändringar i omgivningen påverkar dig negativt och det finns inget du kan göra åt saken. Du har satt dig själv och dina egna intressen främst under lång tid och nu har dina vänner tröttnat. Du måste börja med en ursäkt och sedan visa hur ledsen du är. På arbetet är det svårt för dig att passa in. Du känner dig osäker på vad som förväntas av dig. Våga vara rak och prata med din chef om hur du känner. Se upp när det gäller ekonomin; du tenderar att shoppa lite väl frikostigt ibland.

Oxen 21/4–21/5

I oktober är det viktigt att du inte sliter ut dig. Även om du älskar det du gör finns det grän­ser för hur mycket du orkar med. Sök stöd i en kollega som både kan underlätta din vardag och fungera som bollplank. Under den här perioden fungerar du bäst med det egna tecknet och personer födda i Vågen. När det gäller kärleken ligger lika mycket av ansvaret på dig som din partner för att hålla  lågan vid liv. Som singel är det knappast kärleken som står i centrum för din uppmärksamhet.

Annons

Tvillingarna 22/5–21/6

Oktober är en ovanligt harmonisk månad för Tvillingarna. Du njuter av känslan att ditt liv är så bra som det kan bli just nu. Det är visserligen mycket att göra på jobbet, men du tycker att det är så roligt att det inte spelar någon roll. Privat låter du kärleken blomma. Venus gör ditt tecken ovanligt kärvänligt – något din partner uppskattar. Är du singel är det här en bra period att aktivt söka sig till sammanhang där du träffar nya människor. Det är stor chans att det här är månaden när du hittar kärleken. Var öppen och bjud på dig själv!

Kräftan 22/6–22/7

Under oktober tar du tag i en del av utmaningarna du fått under hösten. Ditt stora problem är att du saknar vilja att utvecklas i arbetet. Det märker dina chefer och de börjar undra om de har valt fel person. Sök inspiration utanför arbetet! Åk i väg en helg till en vacker småstad, strosa och hitta lugnet. Genom miljöbyte upptäcker du att det inte alls är idétorka, du behövde bara få lite distans. Dessutom, ekonomiskt blir det här en bra månad. Du tjänar tillräckligt med pengar för att kunna unna dig lite guldkant på tillvaron.

Annons

Lejonet 23/7–23/8

Hösten handlar till stor del om att stå upp för dig själv och våga ställa krav. Du är vanligtvis en flexibel person som älskar ett varierande arbete. Tyvärr har det varit lite väl mycket variation den här hösten och under oktober kommer du att säga ifrån. När det gäller privatlivet är det främst en vän som kommer att betyda mycket för dig. Hon finns alltid där för dig och stöttar dig i alla beslut. Tänk på att gengälda den värmen. Varför inte överraska med en god middag eller utekväll?

Jungfrun 24/8–23/9

Din magiska utstrålning håller i sig och du kan fortsätta njuta av uppskattande komplimanger och en hel del flirt. Som singel lever du verkligen upp nu! Det är möjligt att du dejtar fler än en person, bara för att lära känna marknaden lite bättre. Ditt horoskop skvallrar inte om en himla­stormande förälskelse, snarare känslor som växer sig starka under en längre tid. Har du ett för­håll­ande kan det här vara rätt tidpunkt att ta det ytter­ligare ett steg. På jobbet flyter det mesta på, bortsett från en kollega som alltid tycks reta upp dig.

Annons

Vågen 24/9–23/10

Solen kommer att tillföra ditt tecken energi under oktober och det är på tiden. Du har varit så trött att du inte orkat göra något annat än att jobba, äta och sova. Nu blommar du ut och ditt sociala liv blir rikare. Du undviker övertid och har lärt dig att du inte kan göra mer än ditt bästa. En kollega tycker väldigt mycket om dig och det finns en chans att den vänskapen utvecklas till något mer. Frågan är om dina känslor är lika starka som hens. I slutet av oktober dyker en ny gammal bekantskap upp i ditt liv igen.

Skorpionen 24/10–22/11

Efter en tuff september blir oktober mer harm­onisk och fylld av värme och kärlek. Framför allt tidigt födda Skorpioner har stor chans att träffa någon den här månaden, särskilt via jobbet, och då gäller det att hålla isär jobb och privatliv. Under mitten av perioden väntar nyheter. Oavsett typ av nyheter kommer de att förändra mycket av din nuvarande vardag. Försök att behålla din positiva inställning även när livet känns lite extra jobbigt. Visa omvärlden att du inte är rädd för att välja din egen väg.

Annons

Skytten 23/11–21/12

Under oktober ska du inte bli förvånad om det dyker upp en person från det förflutna. Mötet väcker dramatiska känslor. Just nu förstärks ditt känsloliv och det gör att du har svårt att hantera den här typen av upplevelser. På jobbet är det kaos, du har svårt att hitta arbetsro. Största bekymret verkar vara frånvaro. Du är frisk och på jobbet men dina kolleger tycks drabbas av det ena efter den andra. När det gäller förhåll­andet till din familj är det ovanligt rikt nu.

Stenbocken 22/12–20/1

Du har ett behov av att komma ut och träffa människor. Du känner dig instängd i din lilla värld av trygghet som du skapat. Ett stråk av äventyrslystnad drar in i ditt tecken och får dig att vilja bryta dig fri från alla måsten och söka dig vidare. Men låt dig inte luras av de här känslorna! Det kanske känns rätt just nu, men du kommer att vilja ha tillbaka din vanliga vardag igen. Försök att hitta de små äventyren i stället; testa att hoppa fallskärm eller klättra. På jobbet kan du prova på olika uppgifter.

Annons

Vattumannen 21/1–19/2

Oktober blir lugn. Arbetet flyter på bra och privat har du inga problem. Har du ett förhåll­ande går er relation in i vinteride. Passionen är inte så svallande som den brukar. Dra inga förhastade slutsatser, du kan behöva andas ut en period. Privat satsar du mycket på jobb och fritids­intressen. För dig är det viktigt att gå din egen väg, men glöm inte familjen. Försök intressera dina vänner eller din partner för det du brinner för. Mer gemensam tid skulle stärka era band. Det finns möjlighet att du gör en kortare resa.

Fiskarna 20/2–20/3

Oktober blir en utvecklande månad då du gärna umgås med vänner och familj. Du har så mycket tid över när du inte jobbar att du inte vet vad du ska göra. Hitta en hobby som utvecklar din kreativa sida ännu mer. Det kan ge stimulans både i privatlivet och på arbetet. Ekonomin ser stabil ut. Kanske är det vettigt att nu spara pengar till en resa som du planerar att göra under vintern eller våren. På arbetet ska du se upp med en kollega som är väldigt falsk. På ytan är hon vänligheten själv, men bakom ryggen ljuger hon om dig.

 

Annons