Månadens astro: OKTOBER

01 okt, 2011
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE astrolog Felicia har spått oktober månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadsastro. Och läs om månadens tecken: Vågen.

Vågen – omtänksam och konfliktskygg

Vågen är ett socialt, varmt och älskvärt tecken som styrs av den sensuella planeten Venus. Vågens största problem är hennes oförmåga att välja och hon låter ofta någon annan fatta besluten. Det kan vara en medveten handling, men lika ofta agerar Vågen utan att ha en aning om hur manipulerande hon kan vara. För Vågen är alla vänner lika viktiga, så hon skyr konflikter som pesten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Månadens råd: Våga för att vinna.

Annons

av FELICIA STÅLKRANTZ-BAURÉN foto IMAXTREE

Väduren 21/3–20/4

Under oktober går Venus in i en positiv påverkan av ditt horoskop. Det gör dig mer flirtig och mer mottaglig för inviter under den här perioden. Om du är singel kan oktober blir en riktigt passionerad månad med mycket dejting. Har du ett etablerat förhållande så kan det vara en bra tid att blåsa liv i passionen på nytt. Du njuter av din partners uppmärksamhet. När det gäller arbetet har du en förmåga att se vad som behöver göras och dina iakttagelser är alltid välkomna. Det enda du bör se upp med är att inte bli för dominant.

Oxen 21/4–21/5

Oktober handlar till stor del om att kunna anpassa sig. Du är just nu mycket förvirrad när det gäller ditt arbete och du vet inte vad du vill göra. Din arbetsgivare upplever dig som kompetent och lojal, en person att satsa på, men själv är du mer tveksam till en högre tjänst. För dig handlar jobbet främst om att trivas med det du gör, och att gärna tjäna bra pengar på att göra det. Nu finns det en hel del alternativ för dig att välja mellan och då blir du osäker. Du behöver en bra vän som du kan bolla dina känslor och idéer med.

Annons

Tvillingarna 22/5–21/6

Oktober blir en slitsam och ganska tråkig månad. Du är redan utkörd trots semestern och det gör att du inte orkar ge så mycket som du skulle vilja på arbetet. Försök att hitta entusiasmen. Gå ut och sök inspiration på nätet eller på andra företag. Försök att få lite nya infallsvinklar så att du kan få tillbaka motivationen igen. Under mitten av perioden så kommer du att upptäcka en mörk hemlighet hos en av dina vänner och ställas inför ett val. Orkar du stötta din vän genom den här tunga perioden eller tar hemligheten knäcken på er vänskap?

Kräftan 22/6–22/7

Om september var tung så blir oktober mycket mer harmonisk. Det finns en fridfull påverkan från Månen på ditt tecken som gör att du hittar lugnet trots att vardagen snurrar på allt fortare. Du försöker att ta en sak i taget och undviker att ge dig in i diskussioner som du vet att du kommer att förlora. På arbetet går det mesta bra. Du lyckas kombinera vardagliga rutiner med roliga uppgifter. Under slutet av oktober kommer det in mer energi i ditt tecken och då är du inte längre lika lugn.

Annons

Lejonet 23/7–23/8

Oktober blir en månad då du söker svar. Det kan handla om att du vill förändra din personliga situation, ditt boende eller ditt arbete. Du står inför ett vägval men du är långt ifrån säker på vilken väg du ska välja. För dig finns inga snabba svar. Du behöver titta djupt inom dig själv för att hitta tillbaka till din inre motivation. Det blir en tuff period där du upptäcker saker om dig själv som du inte är alltför stolt över. Det gäller att du kan förvandla det negativa till en positiv drivkraft som hjälper dig att komma vidare.

Jungfrun 24/8–23/9

Jungfrun har en jobbig men produktiv månad framför sig. Just nu cirkulerar det mesta i ditt liv kring arbetet. Det verkar som om du bygger upp något nytt och det tar det mesta av din energi. Våga söka hjälp om du stöter på problem. Du är ofta för stolt för att medge att du inte klarar dig på egen hand och det ger dig bara en massa extra arbete. Under mitten av oktober kan du få svar på en fråga som du länge undrat över. Du kommer att bli både förvånad och en aning missnöjd – men slipper nu fundera och kan gå vidare med den delen av ditt liv.

Annons

Vågen 24/9–23/10

Om september var lugn så kan du räkna med betydligt mer energi och fler problem i oktober. Det sker saker på flera håll i ditt liv och vändningarna är snabba, så det gäller att du hänger med. Plötsligt tvingas du att fatta beslut som du inte är mogen att ta och det kan kännas jobbigt. Många förändringar drabbar ditt arbete men en del av dem kommer även att påverka ditt privatliv. Våga satsa – och tänk utanför ramarna. Under de sista veckorna i oktober kommer det en slutspurt i ett visst uppdrag och då har du inte råd med misstag.

Skorpionen 24/10–22/11

Just nu är det mycket passion i ditt tecken. Det är en bra tid att börja dejta om du vill träffa någon. Se bara upp med din svartsjuka som kan bli förödande. Om du inte söker efter kärleken så går du in med liv och lust, antingen i jobbet eller en hobby. För dig är det viktigt att kunna ge dig hän, och den påverkan förstärks ytterligare den här perioden. Var försiktig med utgifter, särskilt i mitten av oktober. Det finns en risk att du måste betala ett större belopp för något som går sönder.

Annons

Skytten 23/11–21/12

Om du söker harmoni och lugn så får du vänta ett tag. Just nu finns det en stark påverkan i ditt tecken som gör dig väldigt känslomässig och passionerad. Du vill visa vad det är du brinner för oavsett om det gäller kärlek eller ett intresse. Det blir en livlig och händelserik månad som fokuserar mer på dig som individ än på dig i din arbetsroll. På jobbet har du svårt att koncentrera dig. Dina tankar vandrar i väg till privata problem och funderingar. Det här är en dålig period att söka högre tjänster eller byta jobb. Du ger inte något vidare intryck just nu.

Stenbocken 22/12–20/1

För dig blir oktober en lugn månad. Du orkar inte ta upp kampen, vare sig i privatlivet eller på jobbet. Genom att ställa dig lite utanför kan det hända att du missar flera tillfällen att avancera på arbetet, men det ger dig i stället välbehövlig sinnesro. Du har tagit en hel del strider den senaste tiden för att försvara dina intressen, men nu känner du dig i det närmaste likgiltig inför att klättra i karriären. Den här påverkan är tillfällig och kommer att avta under nästa månad. Beträffande ekonomin bör du tänka på framtiden och lägga undan lite pengar.

Annons

Vattumannen 21/1–19/2

Du försöker hitta nya vägar till ett mer harmoniskt liv. Jupiter är stark i ditt tecken just nu och gör att du ser världen med mer tålamod och nyfikenhet än du brukar. Under oktober kan det vara bra att fundera över din karriär. Du kan få både ett och flera erbjudanden som kommer att göra dig både överraskad och glad. Det är bra om du redan från början vet vad du vill – då blir frestelsen att välja fel så mycket mindre. Under slutet av oktober ska du undvika spel av alla slag. Det finns ett drag av otur i ditt horoskop som främst förknippas med dobbel.

Fiskarna 20/2–20/3

Under oktober får du in mer kreativitet och en ökad flexibilitet från Månen och du tycker att jobbet är mycket roligare. Du hittar på nya sätt att motivera dig själv när du kör fast och din entusiasm är smittsam. Under den här perioden kommer du att träffa personer som kan följa dig genom resten av livet. Just nu är du bra på att knyta kontakter som sträcker sig in på ett djupare plan. Det blir en motiverande och utmanande period. En släkting vill ha mer av din tid, vilket du upplever som jobbigt.

DITT DAGLIGA ASTRO HITTAR DU PÅ ASTRO.ELLE.SE.

Annons