Månadens horoskop augusti 2024 – så blir sommarens sista månad för dig

18 jul, 2024
AvFelicia Stålkrantz Baurén
månadens horoskop augusti 2024
Spotlight/Launchmetrics
Augusti står för dörren och ett nytt månadshoroskop likaså. Tvillingarna söker acceptans, Vågen njuter av det enkla i livet och Stenbocken har en romantisk period att vänta. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz Baurén ger dig månadens horoskop för augusti 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärnteckenBrand logo
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärntecken

Lejonet 23/7–22/8

Augusti blir verkligen din månad. Du inleder med Nymåne i ditt eget tecken för att den 8:e möta en Lejonportal som förstärker det sensuella och varma inom dig. Augusti handlar om att bygga relationer. Du verkar vara ute och resa en del och får då möjlighet att knyta nya kontakter. Efter Fullmånen den 19:e går du in i en mer tankfull tid då du börjar reflektera över ditt liv. Det är ingen kris utan snarare ett sunt kritiserande av vissa aspekter av din livsstil.

Väduren 21/3–19/4

Augusti börjar med en härlig energi. En Nymåne i Lejonets tecken den 4:e blir inledningen på en mer aktiv period. Det är mycket du vill hinna med, både privat och i arbetet. Har du semester den här perioden uppstår en viss irritation bland dina nära och kära eftersom du har så svårt att släppa jobbet. Under mitten av augusti inleder du en resa. Den kan vara fysisk eller andlig, men den förändrar dig.

Annons

Oxen 20/4–20/5

Efter en intensiv juli kommer augusti med lugn och harmoni, även om periodens inledning kan vara stressig då mycket ska avslutas. Mitten av augusti blir en härlig tid då du får se ett evenemang eller en händelse som är väldigt unik. Hela perioden är präglad av förändringar, små och stora. Det kan vara lite besvärligt för dig, men när du väl accepterar det, blir det en av de bästa månaderna på året.

Tvillingarna 21/5–20/6

Augusti handlar om att acceptera, vilket kan vara svårt för dig. Du är en person som ständigt strävar framåt, men augusti handlar om att hitta sin plats och njuta av livet här och nu. Mellan Nymånen den 4:e och Fullmånen den 19:e jobbar du mycket med dig själv och med att vara mer i nuet. Slutet på perioden blir både intellektuellt utmanande och fysiskt krävande. Du pushar dig själv.

Kräftan 21/6–22/7

I början av augusti kommer du verkligen in i sommarlunken. Tempot är lägre och kraven färre. Det blir en härlig tid då vännerna och familjen är i fokus. Som singel kan du ha chans att hitta en partner den här tiden, eftersom du är mer öppen och utåtriktad än du brukar vara. Slutet av augusti handlar till stor del om ett beslut som du är på väg att ta.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Inledningen av augusti blir intensiv. Det är mycket eld i ditt horoskop den här perioden och det både driver på och motiverar dig. Det här är en bra tid att möta nya människor. Du är mindre fördomsfull än du brukar vara och har lättare att anpassa dig till annorlunda situationer. Den 22:a går Solen in i ditt eget tecken och det blir startskottet på en härlig men omvälvande tid. Tillåt dig att njuta fullt ut.

Vågen 23/9–22/10

Även augusti handlar om det enkla livet. Du mår som bäst när du är ledig och kan vara utomhus. Den här sommaren har du blivit ännu mer nyfiken på naturen och hur du kan lära dig mer om det som växer vilt. Från att ha varit något av en stadsråtta blir du mer och mer lik en skogsmus. Under Fullmånen den 19:e händer något med dig. Det är som om vissa pusselbitar faller på plats och du blir mer harmonisk.

Skorpionen 23/10–21/11

Det kommer in mer eld i ditt horoskop under augusti och det är bra. Efter att ha gjort upp planer om att förändra saker i ditt liv måste du hitta energin att göra det. Elden hjälper dig att driva dina ambitioner framåt och det pågår under merparten av den här månaden. Om du har semester är det en ovanligt aktiv tid. Du har inte ro i kroppen att koppla av med en bok i hängmattan, du måste uppleva saker.

Annons

Skytten 22/11–21/12

Under augusti förändrar du en del av ditt sätt att tänka kring pengar och ekonomi. Du har funderingar på en större investering som ett sommarhus, en lägenhet eller kanske en bil, men för att nå dina mål måste du börja spara på allvar. Nymånen den 4:e ger dig rätt typ av energi för att arbeta mot långsiktiga mål medan Fullmånen hjälper dig att ro hela projektet i hamn. I övrigt en lugn och väldigt härlig månad.

Stenbocken 22/12–19/1

Det blir en livlig inledning på augusti. Du är social och utåtriktad, särskilt under de första veckorna. Är du singel är du ute i nöjeslivet en del och möter många intressanta människor, men bara en som tar andan ur dig. Det här kan bli en romantisk period, särskilt kring Fullmånen den 19:e då du är mer mottaglig för intimitet och närhet.

Vattumannen 20/1–18/2

Du verkar vara ledig eller så fokuserar du bara väldigt lite på jobbet när du arbetar. Början av perioden handlar mycket om ett fritidsprojekt. Du investerar tid, arbete och pengar i din vision. Under mitten av månaden gör du en resa och samlar på dig flera oförglömliga minnen. Fullmånen den 19:e markerar en nystart och en möjlighet du längtat efter.

Fiskarna 19/2–20/3

Under början av augusti tänker du en hel del på en ung släkting. Kanske är det någon som är ute och reser eller är på väg att flytta. Du vet att hen är fullt kapabel att klara sig själv, men kan ändå inte låta bli att engagera dig. I mitten av augusti väntar roliga nyheter och en möjlighet att byta miljö. Tiden kring Fullmånen utmanar ditt intellekt och får dig att läsa mycket. Det finns en spirande nyfikenhet hos dig.

Hundhoroskop - se din bästa väns stjärnteckenBrand logo
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärntecken
Annons