Månadens horoskop september 2024 – så blir din kommande månad

20 aug, 2024
AvFelicia Stålkrantz Baurén
edvin ryding felicia maxime fashion week köpenhamn 2024
TT
September månads horoskop 2024 bjuder på kraftfulla nymånar, förmörkelser och stora livsförändringar för alla stjärntecken. Jungfrun inleder månaden med en energifylld nymåne, för Väduren handlar september om att landa i vardagen medan Oxen finner balans mellan arbete och privatliv. Stenbocken möter stora förändringar och Skorpionen lär sig konsten att vila. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz-Baurén ger dig ditt månadshoroskop för september.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll påBrand logo
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll på

Jungfrun 23/8–22/9

Här är höjdpunkterna från modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Här är höjdpunkterna från modeveckan i Köpenhamn

Du inleder september med en kraftfull Nymåne i ditt eget tecken. Det här blir början på en spännande period då du tillåter dig själv att utforska nya områden och intressen. Du blir mentalt mycket starkare under september. När det uppstår stress på ditt arbete blir du inte lika upprörd som förr. Du har kommit till insikten att du inte kan göra mer än ditt arbete, resten är upp till dina chefer att fixa. Den 18:e är det både Supermåne, Fullmåne och Månförmörkelse på samma gång. Vanligtvis är du inte så känslig för Månens faser, men inte ens du kan låta bli att påverkas av de krafter som är i rörelse.

Annons

Väduren 21/3–19/4

Efter en intensiv augusti handlar september mer om att landa i vardagen. Du får hjälp av Nymånen i den praktiska Jungfrun i början av månaden. Den ger dig orken att strukturera både arbete och privatliv. Mitten av perioden kretsar mycket kring ekonomin och ett större finansiellt beslut som väntar. Den 18:e augusti är det Supermåne i Fiskarnas tecken och det blir inledningen på en mental resa för din del.

Oxen 20/4–20/5

September börjar med Nymåne i Jungfruns tecken vilket hjälper dig att hitta balans i vardagen. Det här har att göra med hur du prioriterar privatliv kontra arbete. Fullmånen den 18:e blir en stark markering för dig. Ett flertal till synes slumpartade händelser leder fram till det beslut du fattar. Du känner att det är större krafter som samverkar för att ge dig en knuff framåt.

Tvillingarna 21/5–20/6

Du inleder september med en lugnare energi. De första veckorna fokuserar du på två saker – arbetet och familjen. Under september sätter du ett schema för hösten. Du provar att tänka mer praktiskt än du brukar göra. Supermånen den 18:e inleder en tid av stora drömmar. Ditt självförtroende växer och du vågar ta för dig mer.

Annons

Kräftan 21/6–22/7

September handlar om passion och förälskelse. Det kan vara att du är nykär eller har funnit ett nytt intresse som uppslukar mycket av din tid. Det här är en månad då du inte kompromissar. Oftast sätter Kräftan familjens intressen före sig själv, men inte nu. Det här är din tid och du tar vara på den.

Lejonet 23/7–22/8

September blir en fortsättning på den omvärdering av ditt liv som du påbörjade under förra perioden. Du har insett att du prioriterat det materiella för högt. Nu nöjer du dig med en lägre standard på allt från kläder till mat för att kunna dra ned på din arbetstid. Karriären är inte lika viktig som att ha ett privatliv. Under slutet av september möter du en person som bekräftar att du är på rätt väg.

Vågen 23/9–22/10

För Vågen handlar en bra vardag om harmoni och balans, något du hittade under augusti. Nu fortsätter du den positiva väg som du slagit in på, september handlar om att balansera ett intensivt privatliv med ett krävande arbete och ändå få tid över till dig själv. Genom att lära dig att säga nej och att prioritera egentid har du kommit en bra bit på väg. Du får ytterligare motivation från Supermånen den 18:e.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

September inleds med en Nymåne i Jungfruns tecken och med den kommer en lugnare energi. Du är inte lika uppe i varv som under förra perioden. För dig handlar den här månaden om att hitta rätt i vardagen men också om att kunna vila och ta det lugnt när du är ledig. Fram till Fullmånen den 28:e undviker du att boka in aktiviteter på helgen. Slutet av perioden fokuserar mycket på din ekonomi.

Skytten 22/11–21/12

Under de inledande veckorna i september bygger du både upp din ekonomi och ditt sätt att arbeta. Det här är en tid som handlar mer om vardag än om nöjen. Det kan låta lite grått, men faktum är att efter en intensiv sommar är det här precis vad du behöver för att komma i balans igen. Fullmånen den 18:e ger dig chansen att förverkliga en gammal dröm som du har. Det här är rätt tid att testa dina idéer.

Stenbocken 22/12–19/1

September bjuder på förändring och nya miljöer. Även om du planerat och längtat efter det är det lite jobbigt nu när drömmarna blir verklighet. Som alla jordtecken har du svårt att ändra dina rutiner, du behöver tid att anpassa dig. Trots att september bitvis kan vara intensiv utvecklas du enormt mycket. Efter Fullmånen den 18:e påbörjar du en mer harmonisk period som varar hela hösten.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Efter en förtrollande augusti kan inledningen på september kännas lite vardaglig. Kom ihåg att även vardagen kan bli härlig om du bara tänker lite kreativt. Du har flera spännande projekt på gång i ditt liv och ditt arbete är både fritt och stimulerande. Supermånen den 18:e blir inledningen på en tid då drömmar byggs och visioner blir verklighet.

Fiskarna 19/2–20/3

Du är tillbaka på jobbet och trots att du har förändrats är saker desamma på din arbetsplats. Fram till mitten av perioden skapar du hållbara vardagsrutiner. Den 18:e är det både Fullmåne i ditt eget tecken, Supermåne och Månförmörkelse. Kring det här datumet kommer det ske en hel del spännande händelser, så håll ögonen öppna.

Annons