Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemmagjord sylt och marmelad

29 nov, 2017
AvRedaktionen
Gör hemmagjord sylt och marmelad.
Sylt och marmelad är inte alls svårt att göra själv. Allt du behöver är valfria frukter eller bär och syltsocker. Gott både på mackan och till ostbrickan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hallon- & kokossylt

Du behöver:

250 g hallon

2 dl syltsocker, Dansukker

2 tsk kokosflagor

Gör så här:

Skölj och rensa hallonen. Blanda hallon och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 2–3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Tillsätt kokosflagor. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Krusbärs-, kiwi- och druvmarmelad

Du behöver:

350 g gröna krusbär

350 g kiwi

350 g gröna vindruvor

2 dl vatten

1 kanelstång

500 g syltsocker, Dansukker

1 lime, saft och rivet skal

Gör så här:

Skölj och snoppa krusbären samt skär dem i bitar. Skala och skär kiwin i små bitar. Skölj, halvera och kärna ur druvorna. Blanda bär, frukt, vatten och kanelstång i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsocker, limesaft och -skal och koka under omrörning i 3–4 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt.

Hemmagjord sylt och marmelad.
Hemmagjord sylt och marmelad.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons