Hemmagjord sylt och marmelad
Hallon- & kokossylt
Du behöver:
250 g hallon
2 dl syltsocker, Dansukker
2 tsk kokosflagor
Gör så här:
Skölj och rensa hallonen. Blanda hallon och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 2–3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Tillsätt kokosflagor. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Krusbärs-, kiwi- och druvmarmelad
Du behöver:
350 g gröna krusbär
350 g kiwi
350 g gröna vindruvor
2 dl vatten
1 kanelstång
500 g syltsocker, Dansukker
1 lime, saft och rivet skal
Gör så här:
Skölj och snoppa krusbären samt skär dem i bitar. Skala och skär kiwin i små bitar. Skölj, halvera och kärna ur druvorna. Blanda bär, frukt, vatten och kanelstång i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsocker, limesaft och -skal och koka under omrörning i 3–4 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt.