4 sätt att göra god (och nyttig) chiapuddingglass
Chiapudding är ett populärt mellanmål som är lika enkelt att göra som det är mättande och gott.
Njut av hälsopuddingen som glass i sommar – allt du behöver är glassformar, en frys och lite fantasi.
Slut på idéer? Testa någon av de här smaskiga varianterna.
LÄS OCKSÅ: SÅ GÖR DU VIT CHIAPUDDING MED KÖRSBÄR
Chiapuddingglass med mango
Du behöver:
– 6,75 dl tärnad mango (ca 2 stora frukter)
– 2,8 dl kokosvatten
– 1 ½ msk chiafrön
Gör så här:
Mixa mango och kokosvatten till en slät massa och tillsätt chiafröna. Häll mangomixen i glassformar och placera i frysen i minst 6 timmar. Servera och ät direkt.
Foto och recept: Jelly Toast
Chiapuddingglass med kokos och banan
Du behöver:
– 1 burk kokosmjölk
– 4 msk chiafrön
– 1 msk socker eller houng (valfritt)
– ½ tsk vaniljpulver eller mandelextrakt (valfritt)
– Banan, skuren i bitar
Gör så här:
Vispa kokosmjölken och tillsätt chiafröna.Låt stå och svälla i cirka 30 minuter. Rör om då och då så att fröna inte fastnar. Varva chiablandningen med bananbitarna i glassformarna och ställ i frysen. Låt stå cirka 6 timmar eller tills glassen är fryst.
Recept och foto: The View From Great Island
Chokladchiapuddingglass med banan
Du behöver:
– 3,4 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
– 4 msk chiafrön
– 3-4 msk lönnsirap eller honung
– 2 msk mörkt kakaopulver
– 2-3 bananer, skivade
– Kakaonibs (valfritt)
Gör så här:
Blanda mjölk, chiafrön, lönnsirap och kakaopulver i en skål. Sprinkla över kakaonibsen om du vill ha extra crunch. Täck över skålen och ställ i kylen medan chiafröna expanderar. Efter 1-2 timmar ska blandningen ha puddingkonsistens. Kom ihåg att röra om emellanåt för att undvika chiaklumpar. Smaka av och söta mer efter behov. Tänk på att puddingen kommer smaka mindre sött när den är fryst.Varva chokladblandningen med bananskivor och låt glassarna stå i frysen tills de är frysta. Helst över natten.
Recept och foto: Wife Mama Foodie
Kokos- och chiapuddingglass med hallon
Du behöver:
– 1 burk kokosmjölk
– 4 msk chiafrön
– 1 msk socker eller houng (valfritt)
– ½ tsk vaniljpulver eller mandelextrakt (valfritt)
– 1 dl hallon (färska eller frysta)
Gör så här:
Häll kokosmjölken i en skål och vispa den jämnt, tillsätt chiafröna och låt stå och svälla i cirka 30 minuter. Rör om då och då.Varva chiablandningen med hallon i glassformarna och placera i frysen. Låt stå tills glassarna är helt frysta och servera direkt.
Recept och foto: The View From Great Island