5 lyxiga sommarsallader
Fem härligt lyxiga (och lite nyttiga) sommarsallader. Här delar ELLES moderedaktör Jenny Fredriksson med sig av sina bästa favorit-sommarsallader.
Att skapa en smarrig sallad är ungefär som att styla ihop en bra oufit, allt måste sitta för att göra succé – crunch, färg, smak, textur och pricken över i:et dressingen! Just sallader är väldigt tacksamma att fritt skapa med vad man råkar ha hemma och var inte rädd att ta smarta genvägar. Alla salladspåsar som har intagit snabbköpens grönskasavdelningar är en gudagåva, älskar Icas utbud, så bra ! Och addera gärna lite nötter, mandlar eller frö innan servering – det blir verkligen pricken över i:et.
Burrata och capocollo sallad med grillad nekatrin och gemsalld
Ingredienser
Burratina – miniburrata aka lyxigt gräddig mozzarella. Vanlig mozzarella funkar lika bra.
Capocollo – finchark från Italien. Använd valfri lufttorkad skinka.
Jordgubbar
Nektariner
Tomat
Broccolibuketter, kokta
Gurka
Salladslök
Pinjenötter
Instruktioner
Hacka och blanda frukt och grönsakerna och lägg upp på ett vackert uppläggningsfat.
Dela nektarinerna, stek dem i några sekunder på grilljärnet.
Gör likadant med gemsallden.
Dressa underverket med olivolja och balsamicovinäger.
Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!
Grönkålsallad med lax, fetaost och syltad rödlök
Ingredienser
Lax, gärna kallrökt lax i bit men varmrökt funkar också
Grönkål, Ica har urbra färdighackade kålpåsar redo för tillagning
Morot
Pumpafrö
Rödlök
Fetaost
Instruktioner
Stek grönkålen snabbt i wokpanna, snabbpickla rödlöken i lime, lite strösocker och örtsalt.
Blanda allt på ett stort fat. Toppa med smulad (mycket viktigt, det blir så mycket godare än tärnad) feta, pumpafrö och bitar av lax.
Dressing, valfritt men en vinägrett med dijon är supergott till.
Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!
Asiatisk svartkål och nudelsallad med heta räkor
Ingredienser
Svartkål, återigen favoriten från Ica har urbra färdighackade påsar redo för tillagning.
Äggnudlar
Paprika
Sesamfrö
Räkor
Lime
Instruktioner
Stek svartkålen snabbt i wokpanna, koka nudlar, fräs upp räkorna lite snabbt med chiliflakes, lime och örtsalt.
Blanda allt på ett stort fat och stö över rostade sesamfrön.
Servera med en dressing på sesamolja, lime och fisksås. Smarr!
Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!
Sallad med melon, fetaost, oliver och rostade mandelspån
Ingredienser
Valfri salladspåse. Jag älskar råkostmixen med rödbeta, vitkål och morot från ICA.
Vattenmelon
Svarta oliver
Rostade mandelspån
Fetaost
Instruktioner
Blanda allt på ett stort fat, toppa med smulad feta, oliver och rostade mandelspån.
Servera med en rödvinsvinägrett.
Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!
Lyxig sallad med stekt ankbröst, apelsin och granatäpple
Ingredienser
Stekt ankfilé. Kyckling är ett utmärkt alternativ.
Isbergssallad
Lollo rosso sallad. Bara för det blir så fint.
Apelsin, filead och delad.
Koriander
Rädisor
Granatäpplekärnor
Rostade mandelspån
Instruktioner
Gör färdigt ank-eller kycklingfilen i panna eller ugn. Skiva upp och låt köttet vila.
Börja med att lägga sallad i botten och strö sedan över alla goda ingredienser, lägg sedan på det skivade köttet. Toppa med mandelspånen.
Dressingsförslag: en krämig och het dressing på majonnäs.
Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak! Enjoy.