Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

5 lyxiga sommarsallader

25 jul, 2015
AvJenny Fredriksson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fem härligt lyxiga (och lite nyttiga) sommarsallader. Här delar ELLES moderedaktör Jenny Fredriksson med sig av sina bästa favorit-sommarsallader.

Att skapa en smarrig sallad är ungefär som att styla ihop en bra oufit, allt måste sitta för att göra succé – crunch, färg, smak, textur och pricken över i:et dressingen! Just sallader är väldigt tacksamma att fritt skapa med vad man råkar ha hemma och var inte rädd att ta smarta genvägar. Alla salladspåsar som har intagit snabbköpens grönskasavdelningar är en gudagåva, älskar Icas utbud, så bra ! Och addera gärna lite nötter, mandlar eller frö innan servering  – det blir verkligen pricken över i:et.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

 

Burrata och capocollo sallad med grillad nekatrin och gemsalld

Ingredienser

Burratina – miniburrata aka lyxigt gräddig mozzarella. Vanlig mozzarella funkar lika bra.

Capocollo – finchark från Italien. Använd valfri lufttorkad skinka.

Jordgubbar

Annons

Nektariner

Tomat

Broccolibuketter, kokta

Gurka

Salladslök

Pinjenötter

Instruktioner

Hacka och blanda frukt och grönsakerna och lägg upp på ett vackert uppläggningsfat.

Dela nektarinerna, stek dem i några sekunder på grilljärnet.

Gör likadant med gemsallden.

Dressa underverket med olivolja och balsamicovinäger.

Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!

 

Grönkålsallad med lax, fetaost och syltad rödlök

Ingredienser

Lax, gärna kallrökt lax i bit men varmrökt funkar också

Grönkål, Ica har urbra färdighackade kålpåsar redo för tillagning

Morot

Pumpafrö

Rödlök

Fetaost

Instruktioner

Stek grönkålen snabbt i wokpanna, snabbpickla rödlöken i lime, lite strösocker och örtsalt.

Blanda allt på ett stort fat. Toppa med smulad (mycket viktigt, det blir så mycket godare än tärnad) feta, pumpafrö och bitar av lax.

Dressing, valfritt men en vinägrett med dijon är supergott till.

Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!

Annons

Asiatisk svartkål och nudelsallad med heta räkor

Ingredienser

Svartkål, återigen favoriten från Ica har urbra färdighackade påsar redo för tillagning.

Äggnudlar

Paprika

Sesamfrö

Räkor

Lime

Instruktioner

Stek svartkålen snabbt i wokpanna, koka nudlar, fräs upp räkorna lite snabbt med chiliflakes, lime och örtsalt.

Blanda allt på ett stort fat och stö över rostade sesamfrön.

Servera med en dressing på sesamolja, lime och fisksås. Smarr!

Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!

Sallad med melon, fetaost, oliver och rostade mandelspån

Ingredienser

Valfri salladspåse. Jag älskar råkostmixen med rödbeta, vitkål och morot från ICA.

Vattenmelon

Svarta oliver

Rostade mandelspån

Fetaost

Instruktioner

Blanda allt på ett stort fat, toppa med smulad feta, oliver och rostade mandelspån.

Servera med en rödvinsvinägrett.

Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak!

Lyxig sallad med stekt ankbröst, apelsin och granatäpple

Annons

Ingredienser

Stekt ankfilé. Kyckling är ett utmärkt alternativ.

Isbergssallad

Lollo rosso sallad. Bara för det blir så fint.

Apelsin, filead och delad.

Koriander

Rädisor

Granatäpplekärnor

Rostade mandelspån

Instruktioner

Gör färdigt ank-eller kycklingfilen i panna eller ugn. Skiva upp och låt köttet vila.

Börja med att lägga sallad i botten och strö sedan över alla goda ingredienser, lägg sedan på det skivade köttet. Toppa med mandelspånen.

Dressingsförslag: en krämig och het dressing på majonnäs.

Anpassa proportionerna på dina ingredienser efter tycke och smak! Enjoy.

Annons