Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

5 snabba, enkla (och miljövänliga) sätt att slå in julklapparna

18 dec, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du julklappar kvar att slå in? Vi bad kreatören Bea Szenfeld att ge oss sina bästa tips för snabb, enkel och miljövänlig paketinslagning. 

Sitter du med ett antal inköpta klappar som du inte slagit in än? Har du glömt att köpa presentpapper? Eller vill du inte bidra till de 200 000 kilo presentpapper som vi köper (och slänger) varje år? Bea Szenfeld är både kreativ och tänker på miljön, här delar hon med av sina fem bästa tips för snabb, och miljövänlig, julklappsinslagning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Har du affischer på väggen hemma från exempelvis Fotografiska eller Moderna som du tröttnat på, har du perfekta papper att använda för att slå in julklapparna med.

2. Gamla tidningar är vackra som inslagspapper. De får gärna vara utländska och ha gulnat lite. Se dig annars omkring, ligger det någon serietidning som du eller barnen inte kommer sakna så använd den.

3. För att få en arkitektonisk och lite gammeldags känsla går det väldigt bra att slå in paketen i smörpapper eller bakplåtspapper. Men använd inte aluminiumfolie, det är inte bra för miljön.

4. Har du ett vanligt A4-papper hemma och lite pennor i olika färger kan du rita vad sjutton som helst. Då blir ditt paket, om inte vackert, så i alla fall personligt!

5. Origami behöver inte vara så svårt som det låter (men är kanske ett dåligt val om du ska ge bort en LED-tv). Det finns enkla och bra instruktionsfilmer på Youtube för hur du viker en fin liten ask. Våga testa!

Läs också: Julklappspapper att återanvända, skapat av Bea Szenfeld

Läs också: 13 fina sätt att slå in dina paket på

Annons