Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

7 fantastiska fördelar med att ligga med varandra varje dag i jul!

23 dec, 2015
AvLisa Arnell
Under julen finns det mer än knäck och kola som lockar. När snön ligger vit på taken, och endast tomten är vaken, kan du passa på att krypa ner bredvid din partner… Här är sju fantastiska saker som händer då. God jul!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Sex minskar julstressen.

90 procent av oss upplever återkommande stress, i synnerhet under julmånaden. Varför fastna i klappjakt och julstädning? Tänd i stället några ljus, ställ undan dammsugaren, låt köttbullarna vänta och kryp ner under täcket tillsammans. Beröring stimulerar produktionen av både endorfiner, dopamin och oxytocin – som tar bort stressen och ger ett härligt lyckorus.

2. Sex ger all träning du behöver.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vem orkar gå till gymmet när vinden viner och snön yr? Nej, stanna inne och använd din partner som träningsredskap. Tillsammans höjer ni pulsen och förbränner massor av marsipan och julskinka. Regelbundet sex kan faktiskt förbränna 7 500 kalorier per år, visar amerikansk forskning, vilket går att jämställa med 12 mils löpning.

Läs också: Så ofta ska du ha sex för att må bra

3. Sex förbättrar ditt immunförsvar.

Tuffaste tiden för förkylningar och influensavirus är nu. Ett effektivt sätt att skydda sig är att satsa på fler lustfyllda sovrumsaktiviteter. Studier i USA visar att par som har sex flera gånger i veckan får högre nivåer av antikroppar som håller dem friska under vinterhalvåret.

Annons

4. Sex sänker blodtrycket.

Högt blocktryck är ingen höjdare till jul. Förutom att det kan ge allvarliga sjukdomar försämras blodcirkulationen och ger kalla händer och fötter i en redan kylig årstid. Håll värmen uppe med heta kyssar. Bara ett par minuters passion har positiv effekt på blodtrycket.

5. Sex stärker ditt hjärta.

Eftersom kroppen förbränner kalorier under sexakten förbättrar sex också vår hjärthälsa. Amerikansk forskning visar att personer som har samlag mer än tre gånger i veckan löper 45 procent lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom än de som utövar sexuella aktiviteter mer sällan.

6. Sex tar bort värk.

Vinterns stränga kyla gör oss stela i muskler och leder. Mjuka upp varandras kroppar med smek och kel. Lider du av huvudvärk eller migrän kan kärleksövningar till och med vara en bättre form av lindring än smärtstillande piller, menar forskare i USA.

7. Sex minskar risken att drabbas av cancer.

Sex är dessutom en effektiv metod för att förebygga cancer, framför allt för män. I en studie från Australien konstaterades det att män som får utlösning minst 21 gånger i månaden löper betydligt lägre risk att drabbas av prostatacancer. Så sexa så ofta ni kan – och orkar!

Från Allas.se Foto IBL/AOP

Annons