Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Alice Bah Kuhnke: "Låt nyfikenheten bli till ett leende som öppnar en dialog"

10 nov, 2016
AvLisa Arnell
Att kärlek triumfar hat är, förutom en av många slagdängor från årets amerikanska valkampanj, också en sanning. Vi lyfter gärna det Alice Bah Kuhnke skrev på instagram i morse: "Det finns hopp för mänskliga rättigheter och för världen. Vi måste komma ihåg det."
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är dagen efter dagen efter, det är som annandag jul – men med en annorlunda känsla. Men det är ett demokratiskt val – och alla sådana bör respekteras – nu handlar det om hur vi agerar framöver. I morse lade kulturminister Alice Bah Kuhnke ut en post på instagram angående just det.

I inlägget skriver hon att det inte finns ”någon tid att luta sig tillbaka, ondgöra sig över sakers tillstånd, krypa ihop, krypa in och låsa dörren omkring sig.” Istället ska vi ”öka takten, höja rösten och kanske viktigaste av allt, möta och lyssna till andra människor.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hon uppmanar alla att ”låta nyfikenheten bli till ett leende som kan öppna en dialog och kanske till och med ett hjärta.”

Vidare ger hon ett tips till alla att lyssna till äldre runt omkring oss. De är ”erfarna, kloka, med massor att ge om vi är beredda att ta emot.”

Och vi kan bara hålla med. Bara kärlek kan vinna över hatet.

Läs hela Alices inlägg här nedanför.

 

Annons