Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Annastasia Seebohm: ”Vi lever i en tid av förändring”

17 jun, 2022
AvLouise Berglund
Brilliant minds Stockholm
Kryptovaluta, hållbart mode, fertilitetsångest och representation i tv-serier är bara några av ämnena som avhandlades på Brilliant minds i Stockholm. ELLE var på plats och har även ställt tre frågor till Brilliant minds nya CEO, Anastaasia Seebohm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under torsdagen och fredagen var det dags för Brilliant minds i Stockholm, den stora techkonferensen som hålls på Grand hotel, där världskända gäster och talare delar med sig av sina erfarenheter.

DET HANDLAR BRILLIANT MINDS OM

Årets tema är förändring och bland talarna fanns bland annat artisten Alicia Keys, aktivisten Malala Yousafzai, supermodellen Naomi Campbell, Byredo-entreprenören Ben Gorham, skådisen Edward Norton, Netflix-chefen Bela Bajaria, relationspsykologen Esther Perel, författaren Deepak Chopra och nyhetsankaret Gayle King.

Syftet med Brilliant minds är att binda samman svenska värden med entreprenörsanda och helt enkelt få personer inom områden som teknik, mode, ekonomi, hälsa och utbildning att mötas, samtala, inspirera varandra för att bidra till hållbar förändring.

Nytt för i år är initiativet som går under namnet ”A taste of brilliant minds”. Ett event skapat för att inspirera framtida ledare. Där möts 200 studenter och unga vuxna för att höra på ett urval av talare.

3 frågor till Annastasia Seebohm

Annastasia Seebohm, CEO på Brilliant minds.
Annastasia Seebohm, CEO på Brilliant minds.

ELLE passade på att ställa tre frågor till Annastasia Seebohm, CEO på Brilliant minds:

1. Hur känns det att samla alla dessa talare och gäster i Stockholm under de här två dagarna?

Annons

– Det är ett stort privilegium och en ära att välkomna så många inspirerande och kreativa sinnen till Stockholm och det känns underbart att äntligen kunna samlas på plats och dela idéer.

2. Berätta om beslutet bakom det här årets tema och slogan ”Change: One day, or day one, you decide”. Varför ordet förändring?

– Vårt mål för det här året är att fira förändring i världen och verkligen belysa berättelserna från de individer och plattformar som använder sin passion, påverkan och publik för att leda konversationer mot goda ändamål. Vi lever i en tid av obeveklig förändring men på Brilliant minds tror vi att förändring presenterar en viktig utmaning att förflytta oss in i en ny och stärkande tid.

3. Enligt dig, vad är det viktigaste under detta års konferens?

– Möjligheten att ses, skapa kontakter, dela idéer. Jag är så exalterad det här året att få höra från så många nya entreprenörer och start-ups som gör modiga och briljanta saker.

Annons

Från modern ensamhet till representation i tv-serier

ELLE var på plats på Grand hotel i Stockholm både under torsdagen och fredagen. Ämnen som avhandlades var allt ifrån pandemins påverkan på inflationen och våra relationer till hållbart mode, NTFs, modern ensamhet, mobilberoende, fertilitetsångest, krigsrapportering på Tiktok, vikten av unga förebilder och att se sig själv representerad i tv-serier.

Uppträdde live gjorde den kända manskören Orphei Drängar, artisterna Bavé, Zikai och Haley Bridge. Även Ella, den unga artisten som sjöng ”For a better day” när Avicii arena namngavs och senare även uppträdde ihop med Zara Larsson på hyllningskonserten samma år, bjöd på livemusik.

Vad lärde jag mig på Brilliant minds?

Vad lärde jag mig på Brilliant minds då? Jag blev påmind om hur viktigt det är att, som expert, kunna förklara svåra saker på ett enkelt sätt så att fler kan förstå dem. Jag insåg att det kan vara nyttigt att bli lagom mycket provocerad av nya tankebanor. Jag uppskattade särskilt att Netflix-chefen Bela Bajaria i princip gav publiken sin blessing att kolla på Emily in Paris för att ibland är man bara sugen på det. Ännu viktigare var hennes ord om representation – hur viktigt det är att människor med olika bakgrunder är inblandade både framför och bakom kameran.

Annons

Peter McIndoe, killen som spelat galen i fyra år (han sa så själv) och startat den satiriska rörelsen Birds aren't real (som påstår att fåglar egentligen är drönare från regeringen) påminde hela publiken om vikten av humor.

Lucy Edwards, journalisten och youtubern som blev blind som 17-åring berättade hur hon omvärderat ordet hopp och hur kommunikation blev hennes superkraft. Deepak Chopra avslutade sista dagen med att låta hela publiken meditera.

I pausen hann jag dessutom skapa en kryptoplånbok och äger eventuellt min första NFT. Jag kommer dock aldrig förstå techvärldens fascination för bollhav.

VIDEO: ELLE Pop #11: Fotokurs för straighta män och Kylie leker fattigBrand logo
VIDEO: ELLE Pop #11: Fotokurs för straighta män och Kylie leker fattig
Annons