Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider Årshoroskop 2025

Ätbara kristallkakor med glitter – så gör du dem

05 maj, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Glöm tråkiga småkakor som hallongrottor, kolasnittar och kokostoppar och bjud istället på kristallkakor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi äter även med våra ögon, sägs det. Och visst blir man övertygad om att så är fallet när dessa vackra kakor ställs framför en. De kallas geode cookies, på svenska geodkakor, och har fått sitt namn efter deras lika utseende från de kristaller som bildats när olika mineral har fällts ut från vissa bergarter.

De är dessutom enkla att göra och med lite fantasi kan du göra hur många olika som helst. Så här gör du kakorna till vänster i bild:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Du behöver:

Annons

Småkakor, ljusa – gärna formade som hjärtan

Strösocker

Vit glasyr

Rosa och vitt kandisocker

Ätbar färg – gärna mörkröd, lila och guld

Gör så här:

1. Måla vit glasyr på kakorna men lämna 2-3 millimeter från kanten tom.

2. Strö strösocker över hela glasyren. Därefter strör du kandisocker över strösockret.

3. Använd en pensel och måla ätbar färg i en hjärtform mitt på kakan.

Annons

4. Strö gärna mer kandisocker uppepå. Rama slutligen in hela hjärtat med gyllene, ätbar färg. Klart!

Fotokällor: Wilton, Cup My Cakes, Country living

Annons