Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Bartendern tipsar: 6 tilltugg som passar bra till rom

08 okt, 2016
AvSofia Börjesson
Bjud in till en smakupplevelse utöver det vanliga i höst, servera rom med bästa tänkbara tilltugg. Här har du bartendern Jimmie Hulths bästa tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vilka tilltugg passar bäst till rom? Vi har frågat Jimmie Hulth som är bartender på Tjoget i Stockholm – en av världens 50 bästa barer.

– När jag tänker på rom så tänker jag stor variation, historia, glädje och goda drinkar, säger han.

Rom är en spritdryck som är god att dricka såväl ren som tillsammans med andra ingredienser, allt beror på vilken sorts rom man dricker – och självklart vad man äter till. Tilltuggen kan nämligen göra underverk för din romupplevelse.

Bartenderns val: 6 smaker som passar bra till rom

Torkad frukt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

En sötare, mörk rom passar bra med torkad frukt, som till exempel aprikoser eller dadlar. Du kan till exempel bjuda på bacon- och getostfyllda dadlar.

Annons

Receptet hittar du här!

Vattenmelon

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ljus rom med mycket citrustoner går mycket bra ihop med vattenmelon. Häll upp ljus rom över lite is och tillsätt en limeklyfta – ”det här tillsammans med vattenmelon en varm sommardag är väldigt gott”, säger Jimmie Hulth.

Choklad

Foto: Fridas Food
Foto: Fridas Food

Mörk rom som är söt och har har mycket arraks-toner går mycket bra ihop med choklad. Testa till exempel att bjuda på rom istället för dessertvin ihop med en mustig chokladfondant.

Annons

Receptet hittar du här!

Krämig ost

Foto: Catarina König
Foto: Catarina König

Kombinera mörk och kryddig fransk rom med krämiga ostar som brie eller getost. Lägg därtill lite charkuterier och dina smaklökar är i himlen. Det bästa från båda världar får du med dessa getostfyllda bresaolakorgar.

Receptet hittar du här!

Kaffe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du behöver faktiskt inte krångla till det. Rom fungerar alldeles utmärkt som avec till kaffet, särskilt om romen är mörk och lite sötare.

Annons

Charkuterier

Foto: Catarina König
Foto: Catarina König

Mörk och kryddig rom från Frankrike passar utmärkt tillsammans med charkuterier. Testa dessa klassiska snittar med parmaskinka, melon och basilika till exempel.

Receptet hittar du här!

LÄS OCKSÅ:

Så gör du den trendiga drinken Moscow Mule

5 lyxiga höstdrinkar med bubbel

Fördrink med blåbärsglögg och prosecco

 

 

Annons