Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Bloggsvep från Elle.se: Röda bär hör sommaren till!

31 jul, 2014
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
sommar-glass-recept

Under en sommar där solen aldrig tycks vila får man vara innovativ med sätten att kyla ner sig på. Tricket med att kyla ner handlederna för att sänka blodtemperaturen må fungera, men ska det inte vara gott också?

Våra bloggare tipsar om olika sätt att tackla sommarvärmen – samtidigt som man unnar sig något gott!

Inte sällan är det jordgubbar och hallon i shakes, glass och desserter som dyker upp med hemmagjorda recept. Här är tre tips från våra bloggare i sommar.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

RAW SKINLOVIN’ SOMMARFRUKOST
Från bloggen Marias Beautybox av Maria Ahlgren.

20140728-092138-33698113

Starta dagen med lite skinfoods! Jordgubbar är rena dynamiten för huden. Packade med C-vitamin, som boostar kollagenproduktionen och håller huden slät som en persika. Du får också i dig viktigheter som folat, vitaminerna B2, B5 (aknefightande!), B6 och K, fiber, magnesium, koppar, kalium mm.

Till frulle denna morgon mixar jag en rosa skönhet på:

1 frusen banan

Frusna jordgubbar

Annons

Mandelmjölk (osötad)

Lite vanilj

På med lite goji och mullbär, och sommardagen kan börja!

 

ISKALL TURBOGLASS
Från bloggen The Golden Girl av Theres Alexandersson.

20140729-170951-61791813

Turboglass. Världens enklaste sak. Mixa vaniljyoghurt och frusna hallon i en mixer och sen är det klart. Jag har ställt in dessa i frysen en stund nu men det går lika bra att äta direkt. Lite socker i också sen finns det ingen som inte kan gilla turboglass!

 

RASPBERRY FOOL
Från bloggen Brooklyn Kitchen av Linnéa Johansson.

Annons
image35-700x700

Raspberry Fool är den där sommardesserten du gör en gång och sen märker att du göra allt oftare för den är så lätt och god. Receptet är från min nya kokbok som kommer ut i höst, men eftersom det är högsommar nu varför inte en sneak peak.

Så här gör du:

3 dl hallon, frysta eller färska

1 tsk fint rivet citronskal

1 dl socker

2 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1. Låt hallonen tina om de är frysta. Blanda hallon, citron skal, och 3/4 dl socker. Mosa med gaffel. Ställ åt sidan.

2. Vispa grädde, creme fraîche och resten av sockret med elvisp tills blandningen känns fast och bildar styva toppar när du drar upp elvispen ur bunken.

3. Varva gräddblandningen och hallon i snygga glas. Servera.

Annons