Bloggsvep från Elle.se: Röda bär hör sommaren till!
Under en sommar där solen aldrig tycks vila får man vara innovativ med sätten att kyla ner sig på. Tricket med att kyla ner handlederna för att sänka blodtemperaturen må fungera, men ska det inte vara gott också?
Våra bloggare tipsar om olika sätt att tackla sommarvärmen – samtidigt som man unnar sig något gott!
Inte sällan är det jordgubbar och hallon i shakes, glass och desserter som dyker upp med hemmagjorda recept. Här är tre tips från våra bloggare i sommar.
RAW SKINLOVIN’ SOMMARFRUKOST
Från bloggen Marias Beautybox av Maria Ahlgren.
Starta dagen med lite skinfoods! Jordgubbar är rena dynamiten för huden. Packade med C-vitamin, som boostar kollagenproduktionen och håller huden slät som en persika. Du får också i dig viktigheter som folat, vitaminerna B2, B5 (aknefightande!), B6 och K, fiber, magnesium, koppar, kalium mm.
Till frulle denna morgon mixar jag en rosa skönhet på:
1 frusen banan
Frusna jordgubbar
Mandelmjölk (osötad)
Lite vanilj
På med lite goji och mullbär, och sommardagen kan börja!
ISKALL TURBOGLASS
Från bloggen The Golden Girl av Theres Alexandersson.
Turboglass. Världens enklaste sak. Mixa vaniljyoghurt och frusna hallon i en mixer och sen är det klart. Jag har ställt in dessa i frysen en stund nu men det går lika bra att äta direkt. Lite socker i också sen finns det ingen som inte kan gilla turboglass!
RASPBERRY FOOL
Från bloggen Brooklyn Kitchen av Linnéa Johansson.
Raspberry Fool är den där sommardesserten du gör en gång och sen märker att du göra allt oftare för den är så lätt och god. Receptet är från min nya kokbok som kommer ut i höst, men eftersom det är högsommar nu varför inte en sneak peak.
Så här gör du:
3 dl hallon, frysta eller färska
1 tsk fint rivet citronskal
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1. Låt hallonen tina om de är frysta. Blanda hallon, citron skal, och 3/4 dl socker. Mosa med gaffel. Ställ åt sidan.
2. Vispa grädde, creme fraîche och resten av sockret med elvisp tills blandningen känns fast och bildar styva toppar när du drar upp elvispen ur bunken.
3. Varva gräddblandningen och hallon i snygga glas. Servera.