Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Christian Lacroix designar soffa för Bemz

17 sep, 2015
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det världsberömda franska designhuset Christian Lacroix gör sitt första svenska designsamarbete någonsin – med Bemz (och därmed nästan IKEA).

Bemz, kända för sina designade sofföverdrag till IKEA-möbler, presenterade ett nytt och exklusivt samarbete med det världsberömda designhuset Christian Lacroix på torsdagen. För designhuset Christian Lacroix är det första designsamarbete med ett svenskt företag någonsin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Christian Lacroix introducerar sitt tyg Jardin Exo’chic Mediterranée i en jubileumskollektion som tagits fram för att fira att Bemz fyller 10 år.

Tyget beskrivs som ”en utsökt, exotisk digitaltryckt palmskog i vackra blå färger” och det låter ju onekligen spännande! Bomullstyget kommer att finnas tillgängligt för alla Bemz-produkter på Bemz.com från och med idag.

– Jag älskar att kunna leka med tyger, färger och texturer för att matcha min personlighet. Bemz idé är lysande och jag är väldigt glad över att delta i detta samarbete”, säger Sacha Walckhoff, kreativ chef på Christian Lacroix.

Annons

Sacha Walckhoff har även skapat en personlig look på IKEA-modellen Söderhamnssoffan, som han valt att klä i Jardin Exo’chic med matchande randiga överdrag på soffans armstöd. Till det valde han röda, svartrandiga och barockinspirerade kuddfodral. Skapandet av soffan har filmats i Paris och videon ser du här:

https://www.youtube.com/watch?v=suji7GxDy8s&feature=youtu.be

– Vi är verkligen stolta över att lansera detta unika designsamarbete med det välrenommerade designhuset Christian Lacroix som en del av vårt tioårsjubileum. Detta exklusiva samarbete gör det möjligt för människor att förvandla sin vanliga IKEA soffa till en riktig designerpjäs,“ säger Lesley Pennington, Bemz grundare och VD.

Bemz har en butik på Odengatan 22 i Stockholm.

Relaterad läsning från ELLE:

Inredningsinspiration för hösten från ELLEs Gustav Broström >

Elsa Billgrens smartaste förvaringstips >

Annons