Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Dina vänner gör dig friskare!

27 dec, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det larmas om såväl influensor som kräksjukor och det kan vara lockande att isolera sig från alla vintervirus. Men ny forskning visar att du faktiskt stärker ditt immunförsvar genom att umgås med personer du tycker om.

Studien, som utfördes vid University of Californa i Los Angeles, följde 141 personer under en femårsperiod. Vid jämna mellanrum fick deltagarna lämna blodprov som analyserades för att få koll på deras immunförsvar, hormoner och förekomsten av inflammationer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Forskarna kunde då konstatera att de personer som var ensamma hade högre halter av stresshormonet noradrenalin i blodet, vilket har en negativ inverkan på kroppens förmåga att bekämpa virus såsom förkylningar och kräksjukor.

Vill du hålla dig frisk i vinter gör du alltså bäst i att omge dig med nära och kära. Perfekt så här i juletider när man gärna träffar familjen – och till nyår när det kanske är vännerna som är sällskapet för kvällen.

Från Femina.se

Läs också: 

Annons