Enkel (och nyttig) chiapudding med grönt smoothietäcke
Chiapuddingen är en trendfrukost som är här för att stanna. Fiberladdad, proteinrik, hälsosam och god. Kan det ens bli bättre? Javisst! Maxa antioxidanterna i form av ett grönt smoothietäcke av avokado, spirulina och mynta och toppa med bipollen, nötter och bär så får du en supernyttig frukost som håller dig mätt – och belåten – länge.
LÄS OCKSÅ: CHIAPUDDING – 8 RECEPT ATT SPARA (OCH ÄTA UPP!)
Du behöver:
2 personer
1,5 dl mandelmjölk
5 msk chiafrön
1 dl blåbär
Gröna smoothielagret:
½ mogen avokado (skuren i kuber)
½ tsk spirulinapulver
3-4 blad färsk mynta
½ tsk bipollen
1 tsk raw agavesirap
0,5 dl mandelmjölk
Färska blåbär, nötter och myntablad för garnering
Gör så här:
1. Lägg blåbär, mandelmjölk och agavesirap i en blender och mixa.
2. Häll över blandningen i en skål och tillsätt chiafröna. Blanda, ställ åt sidan och låt svälla i cirka 30 minuter.
3. Lägg över puddingen i två portionsstora burkar eller skålar.
4. Häll alla ingredienser till det gröna smoothielagret i en mixer och blanda tills du får en krämig konsistens.
5. Häll smoothieblandningen över chiapuddingen och garnera med blåbär, nötter och bipollen.
LÄS OCKSÅ: 4 SÄTT ATT GÖRA GOD (OCH NYTTIG) CHIAPUDDINGGLASS
Recept och foto: The Awesome Green