Drick som en vinexpert – det är bra för din hjärna
Enligt en studie som nyligen publicerades i amerikanska Frontiers in Human Neuroscience har somelierer och vinexperter vissa delar av hjärnan som är både större och tjockare än hos andra, detta tack vare starkt utvecklat luktsinne. Denna tjocka del av hjärnan tros kunna förebygga Alzheimers och Parkinsons.
– Vi kan inte säga helt säkert, men när det kommer till hjärnan gäller att ju tjockare, desto bättre, säger Dr Sarah Banks, neuropsykolog till New York Post.
Studien indikerar att om du har mer hjärnmassa i områden där luktsinnet sitter, tar det längre tid att utveckla dessa sjukdomar och Banks uppmuntrar till vidare forskning på området.
Även om du är en vinälskare av rang handlar det förstås om att dricka med måtta och satsa på att lukta och känna in vinet ordentligt, så som en vinexpert gör.
LÄS OCKSÅ: 9 goda ost- och vinkombinationer som alla borde ha koll på
Källa: Esquire
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock
Artikel av: Allers.se