Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Gustav auktionerade ut svenskt medborgarskap – detta hände sen

25 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
När det stod klart att Donald Trump blir USAs nästa president valde Gustav Hallén att auktionera ut ett äktenskap och ett svenskt medborgarskap till besvikna amerikaner. Det här är vad som hände sen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter att ELLE skrev om Gustav Hallén som auktionerade ut ett svenskt medborgarskap till amerikaner som ville komma undan Donald Trumps styre har både CNN och andra medier plockat upp nyheten.

Det ledde i sin tur till en mailbomb utan dess like.

– Det är sjukt mycket folk som har mailat, ringt och lagt till mig på både Instagram och Facebook. I början försökte jag svara men efter ett tag gick det inte längre. Det kommer meddelanden på så många olika språk och från hela världen, säger Gustav.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Trots att syftet med annonsen var att sprida glädje och egentligen inte att faktiskt sälja ett medborgarskap blev den kontroversiell. Så fort CNN uppmärksammade hans annons på eBay togs den ner då den bröt mot deras användaravtal om människohandel. Inga bud lades innan men däremot tog mailinkorgen fart så fort han medverkade i en livesändning hos CNN.

– Jag fick en hel del bud i meddelanden men de kändes mindre seriösa, haha! Många frågar om man måste vara från USA, säger Gustav.

Annons

Förutom amerikaner som fattat tycke för den långhåriga surfaren från Sverige är det många kvinnor från Sverige, Tyskland, Australien, Indonesien och Brasilien som har hört av sig. Men på frågan om han tror att hans framtida fru finns bland alla mail svarar han:

– Haha, inte så troligt. Men annonsen gjorde sitt jobb och fick folk att skratta vilket var syftet.

Och lägger till:

– Jag är fortfarande singel!

LÄS OCKSÅ:

Valspecial: Feministfrågor inför valet – pr eller politik? Eller kanske både och?

13 tillfällen då Obama varit USA:s skönaste president – någonsin

7 kändisar som lämnar USA om Donald Trump vinner valet

Annons