ELLEs chefredaktör delar med sig av sina junifavoriter!
Chefredaktör Hermine Coyet-Ohlén tipsar varje månad om sina personliga favoriter i tidningen. Det här är vad Hermine gillar allra mest i juni månad.
Runda former från Dries Van Noten.
Skönt och grönt, Hermès.
Mulberryhatt för soliga luncher på ELLEs terrass.
Vanessa Bruno Athé – perfekt till midsommar.
Uppdaterad Flowerbomb från Viktor & Rolf.
Tory Burchs miniväska.
Alexandre Bonnet jobbar med Ida Sjöstedt!
I nuvarande numret av ELLE Mat & vin hittar du en artikel om Micael Bindefeld, hans trädgård och några av hans favoritrecept. Hans fina jordgubbstårta (för 8–10 personer) hittar du här:
Midsommarmaräng
• 200 g rostade hela mandlar
• 2 dl ljust muscovadosocker
• 2 dl strösocker
• 6 äggvitor
• 1 msk maizenamjöl
• 1 msk vinäger
Fyllning:
• 1 kg jordgubbar
• 3 msk florsocker
• 5 dl vispgrädde
Dagen före festen: Värm ugnen till 125 grader. Mixa mandeln grovt
i en matberedare. Ta bort hälften och mixa resten till små smulor. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret, lite i taget.
Tillsätt maizena och vinäger och vispa tills smeten blivit blank och hård. Vänd ner den finmixade mandeln och det mesta av den grovhackade.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma cirklar om ca 20 cm i diameter
av marängsmeten, en på varje plåt. Strö på resten av de grovhackade mandlarna. Grädda mitt i ugnen 75 minuter. Stäng av värmen och
låt bottnarna stå kvar i ugnen minst 1 timme. Helst över natten – med
stängd ugnslucka.
Före serveringen: Mixa hälften av jordgubbarna i mixer och pressa
genom en sil. Blanda jordgubbssaften med 2 msk florsocker. Sikta 1 msk florsocker i grädden och vispa fluffigt. Blanda hälften av jordgubbssaften
i grädden lite slarvigt. Bred hälften av jordgubbsgrädden på den
ena marängen. Lägg på den andra och toppa med resten av grädden.
Lägg halverade jordgubbar på. Servera resten av jordgubbssaften till.
Glad sommar!