Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider Årshoroskop 2025

Isabel Boltenstern om chefen som förstörde henne: "Jag kan inte vara tyst längre"

12 nov, 2017
AvLisa Arnell
Redan 2014 lyfte Isabel Boltenstern frågan kring den chef som psykiskt misshandlade henne och flera andra medarbetare. Nu, stärkt av MeToo-rörelsen, gör hon det igen. Som hon skriver själv: ”Jag kan inte vara tyst längre.”
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Redan 2014 lyfte Isabel Boltenstern frågan kring den chef som psykiskt misshandlade henne och flera andra medarbetare. Nu, stärkt av MeToo-rörelsen, gör hon det igen. Som hon skriver själv: ”Jag kan inte vara tyst längre.”Det är i sin blogg här på elle.se som Isabel väljer att skriva om det igen.

”Det som började omskrivas som sexuella trakasserier i #metoo-rörelsen gick snabbt över till maktstrukturer. Det kom att handla om oacceptabelt beteende, maktmissbruk och arbetsplatsmobbning – och på det ämnet kan jag skriva en bok om mina upplevelser från den utpekade chefen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Jag samlade kraft så jävla länge. Funderade på om jag skulle orka riva upp alla sår från förr som ledde fram till min utbrändhet. Berätta sanningen. Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som ”dåligt placerad humor”

Annons

(…)

Chefen hånade öppet medarbetare på redaktionen och förnedrade oss inför varandra. Han kunde under redaktionsmöten lyfta fram något från en sändning som han inte gillade för att sedan skälla ut den ansvarige personen, framför alla andra, med en äcklad blick. Han valde ofta ut ”lätta offer” som han attackerade inför andra, och ingen vågade säga emot eftersom risken då fanns att själv hamna i skottgluggen. Detta ledde till en kultur där man antingen skrattade med eller själv blev utsatt.”

Läs hela blogginlägget här >

Annons