Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Kit Harington pratar om sexism mot män

24 okt, 2017
AvJoel Linde
Kit Harington erkänner att han hade fel.
Kit Harington, aka. Jon Snow, sa precis tre av de sexigaste orden en man kan säga. Han sa "jag hade fel".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kit Harington har se senaste åren hyllats som något av en drömmarnas man. Han är snygg, spelar den coolaste karaktären i Game of Thrones, och verkar vara en superkille även utanför tv-rutan.

Men i en intervju för ungefär ett år sedan sade han något som fick oss att undra över hur pass länge han levt under en sten, egentligen.

– Jag tycker att det finns en dubbelmoral. Om du säger till en flicka ”tycker du om att bli kallad för babe?” och hon sa ”Nej, egentligen inte,” så skulle hon ha helt rätt, sa han.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Men det finns sexism mot män. Det finns definitivt en sexism riktad mot kvinnor i vår bransch, och det finns även mot män.

Den liknelsen, mellan sexism mot kvinnor och sexism mot män, var inte det mest populära han kunde säga, men i dessa tider av #metoo har Harington krupit till korset.

I en intervju med The Guardian erkänner han rakt ut att han var fel ute. Han gjorde inte det vi är vana att se, nämligen försöka förklara att han blivit felciterad eller missförstådd, utan han sa helt enkelt att han hade fel.

Annons

Kit Harington erkänner fel

– Jag var fel ute. Sexism mot män är inget jag borde ha pratat om. Jag tror att det jag menade var objektifiering. Vid den tidpunkten kände jag mig objektifierad, och nu har jag lärt mig hantera det, sa han.

Och det kan vi verkligen skriva under på. Som i den här artikeln som i detalj beskriver hur perfekt hans rumpa är. Men sexism som genomsyrar en hel bransch och kultur är inte detsamma som att folk spanar in hans rumpa ibland, medger han nu.

– Jag menar, jag tror absolut att män kan bli objektifierade. Jag har blivit objektifierad. Har det gjort mig obekväm? Ja. Tycker jag att min position är samma som en kvinnas position i samhället. Nej. Det är två helt olika saker, och jag borde ha hållit isär dem. Jag hade fel.

Stor applåd till Kit Harington, som sa de tre gyllene orden alldeles för få män tar i sin min. ”Jag hade fel”.

Bild: Stella pictures

Läs mer:

Kit Harington skrämde livet ur Rose Leslie med brutalt aprilskämt

Nu kan du vara med i Game of Thrones sista säsong

Kit Harington har förlovat sig- I en annan Games Of Thrones-skådis

Annons