Låt oss göra egen (och nyttig) proteinglass
Lagom till sommaren vill vi gärna svalka oss med något gott och kallt. Men vem har sagt att glass måste vara onyttigt?
Här är ett recept på nyttig glass med betydligt mer protein än vanlig glass. Dessutom är den i princip helt sockerfri (beroende på vilken typ av proteinpulver du använder och om du väljer en topping).
LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA FUDGE-BROWNIES
Ingredienser:
– 2-3 äggvitor
– 250 gram kesella med naturell smak
– 2 dl proteinpulver av typen vassle/whey (till exempel från WNT Sport & Nutrition eller Fitnessguru)
– en skvätt mjölk
Gör så här:
Vispa äggvitorna hårt. Häll kesellan i en annan bunke, vispa ner proteinpulvret och i med mjölken.
Vänd ner kesellablandningen i äggvitorna.
In i frysen i 2-3 timmar, ta gärna ut och rör om med jämna mellanrum.
Serveras förslagsvis med färska bär eller riven, mörk choklad.