Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Män chockas när de läser andra mäns hatiska tweets mot kvinnliga sportjournalister

28 apr, 2016
AvLisa Segerson
I en video där män läser upp hatiska tweets mot kvinnor vill sportsajten motverka de trakasserier på nätet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tidigare har vi sett kändisar läsa upp hatiska tweets om sig själva i formatet ”celebrities reading mean tweets” i The Jimmy Kimmel Show. Videorna tydliggör de elaka ord och absurda påhopp som skrivs på nätet, i det här fallet twitter, och hur svårt det är att säga samma sak ansikte till ansikte.

Det är många som utsätts för hat på nätet, inte minst kvinnor. Enligt en undersökning som The Guardian har gjort är hatet mot just kvinnliga sportjournalister större och råare än mot deras manliga kollegor, vilket Resumé tidigare har tagit upp.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I svensk media har bland andra Uppdrag granskning tidigare tagit upp kvinnohatet där en liknande video gjordes och nu har sportsajten Just Not Sports gjort en liknande video där de belyser hatet mot kvinnliga sportjournalister.

I filmen som du kan se nedan får de två kvinnliga sportjournalisterna Sarah Spain och Julie DiCaro tweets om sig själva upplästa för sig. Sarah och Julie har läst tweetsen innan, men det har inte männen som läser upp tweetsen.

Som videon nedan visar blir männen illa berörda av det de tvingas läsa och vissa har svårt att läsa upp det som skrivs.

LÄS OCKSÅ: SE HUR ANSIKTET FÖRÄNDRAS EFTER 1, 2 OCH 3 GLAS VIN

Artikel: Café

Annons