Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

En man har uppfunnit ett "läppstift" som limmar ihop vaginan vid mens

23 feb, 2017
AvAnaïs González Cruz
Visst, mens kan vara rätt jobbigt. Men att använda lim på våra mest intima delar för att slippa blödningar är en tanke som aldrig slagit oss. Nu har en man kommit på den extremt korkade idén. Och han är inte ens gynekolog. Han är kiropraktor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kiropraktorn Daniel Dopps från Kansas, USA, beviljades i början av året patent för sin nya produkt Mensez, ett ”feminint läppstift” som förhindrar mensblödningar genom att helt sonika limma ihop blygdläpparna. Och tyvärr verkar det inte vara ett skämt.

– När du kissar bryts limmet upp och du kan då tömma dig på både urin och mens i toaletten. Se det som att potträna din mens. Renare, hälsosammare, säkrare och med mindre risk för infektioner, hävdar Dopps, enligt Telegraph.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

mensez-1

Men kiropraktorn verkar inte ha stenkoll på den kvinnliga anatomin, direkt. Vi menstruerar ju inte ur vårt urinrör.

Annons

LÄS OCKSÅ: 11 kända kvinnor som fick pinsamt dumma frågor – och golvade oss med sina svar

I ett Facebookinlägg liknas denna horribla process vid känslan när läpparna klibbar ihop efter sömn: ”Det gjorde inte ont och det var ganska kul”.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/theamakesmagic/posts/10208593043160363?pnref=story/”]

 

Inlägget möttes föga förvånande av massiv kritik och kort därefter stängdes Facebooksidan ner. På Mensez.com påstår man att den hackats.

Trots detta är Daniel Dopps övertygad om att det finns ett behov för vaginalt lim på marknaden, även om produkten hittills bara testats ”på ett fåtal kvinnor”.

LÄS OCKSÅ: De vill göra mens roligare – och ge mensskydd till kvinnor i fattigare länder

Foto: Shutterstock, Mensez.com

Annons