Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Premiärminister grillades om sin graviditet – istället för sin politik

02 mar, 2018
AvMalin Ny
Jacinda Ardern är Nya Zeelands nya premiärminister. Trots det var det inte frågor om politik hon fick svara på i en omtalad intervju i "60 minutes" på australiska kanalen Nine Network i veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Jacinda Ardern, 37 år, blev en av världens yngsta kvinnliga regeringschefer när hon den 26 oktober 2017 utsågs till Nya Zeelands nya premiärminister. Men när hon intervjuades i söndagens intervju i 60 minutes på australiska kanalen Nine Network var det inte frågor om politik hon fick svara på – istället fick hon detaljerade frågor om sin graviditet.

Den bisarra intervjun som veteranreportern Charles Wooley gjorde med Ardern och hennes partner, Clarke Gayford, har väckt stor uppmärksamhet i både Nya Zeeland och Australien och beskrivits som både sexistisk, pinsam och vulgär, enligt australiska tidningen Sydney Morning Herald.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Under intervjun fick Ardern, som just nu väntar sitt första barn med Clarke Gayford, till exempel svara på vilket datum barnet förväntas födas. En något ställd Ardern svarade då: ”Den 17 juni”. 60 minutes-reportern nöjde sig inte där utan bestämde sig för att ta frågan vidare:

Annons

– Det är intressant här, hur många människor börjat räkna bakåt mot befruktningen…

Trots att paret nu började se rejält obekväma ut fortsatte Charles Wooley:

– Varför skulle inte ett barn kunna bli till under en valkampanj?

Premiärministern bestämde sig då för att betona att ”valet var över, förbi” när barnet blev till.

Reportern hann, under inslaget, även deklarera att ”jag har mött en mängd premiärministrar under årens lopp, men ingen lika ung, inte många lika smarta, och ingen lika attraktiv” som Jacinda Ardern.

Se en kort del av den bisarra intervjun i klippet nedan!

Foto: IBL Källa: DN

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs mer: 10 klipp på lökig kvinnosyn som visar att vi kommit framåt

Läs mer: Läs 11 kvinnliga kändisars svar på sexistiska frågor

Annons