Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Så gör du maränger – utan ägg

24 apr, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Maränger uppskattas av både stora och små och går att äta som de är eller till en god tårta eller glass.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Men med tanke på att de är gjorda på äggvita har både äggallergiker och veganer hittills valt bort det söta bakverket. Lösningen? Maränger gjorda på spadet från kikärtor!

Var inte oroliga – både lukt och smak försvinner i ugnen!

Tid: cirka 10 minuter + 75-90 minuter i ugn

Antal maränger: Cirka 100 st

LÄS OCKSÅ: RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA

Du behöver:

– Kikärtsspad från en 400 gram burk

– 1.5 dl strösocker

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– 1/2 tsk vaniljpulver

– 2 tsk citronsaft

Gör så här:

Sila bort spadet från kikärtorna ner i en bunke. Vispa spadet kraftigt tills det blir ett tjockt vitt skum. Tillsätt citronsaft, vaniljpulver och sockret medan du fortsätter att vispa. Fortsätt vispa tills smeten bildar toppar. När du kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut är det klart. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa ut maränger på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 125 grader i cirka 75-90 minuter.

Förvaras torrt och i rumstemperatur. Och det bästa: de håller i flera månader.

Annons