Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Så många män och kvinnor fejkar orgasm

22 sep, 2016
AvLisa Segerson
Förvånansvärt många kvinnor (och män) fejkar orgasmer när de har sex med sin partner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bland kvinnor är det hela 49 procent som fejkat en orgasm. Men även 16 procent av männen ger sken av att de fått orgasm. Det visar en ny undersökning.

Undersökningen visar även att endast 44 procent av svenskarna är helt tillfreds med sexlivet.

De flesta känner missnöje över sitt sexliv på grund av att de inte ligger tillräckligt ofta, för att de saknar en partner eller för att sexlivet brister i spänning. Bland kvinnorna är det också var femte som svarar att sexlivet inte håller måttet på grund av att de sällan eller aldrig får orgasm. Fler än var fjärde, 28 procent, uppger också att de saknar lust.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Fejkad orgasm – även bland män

Både kvinnor och män fejkar orgasm. 49 procent av kvinnorna och 16 procent av männen har någon gång gjort detta. Bland de som fejkat uppger var tionde person att detta sker varje gång eller ofta. Nära hälften av svenskarna svarar att den allra vanligaste anledningen är för att få slut på ett dåligt samlag, men många iscensätter också sin njutning för att partnern inte ska känna sig misslyckad eller för att visa sin partner att man gillar sexet. Bland kvinnorna är det också närmare femtedel som uppger att de har svårt att uppnå en riktig orgasm under samlag och att de därför fejkar.

Annons

– Många blir överraskade av att män kan fejka och det beror ofta på en idé om att utlösning och orgasm skulle vara samma sak. Det är två olika förlopp som oftast men inte alltid sker samtidigt, säger Pelle Ullholm och fortsätter:

– För att fler kvinnor ska kunna komma på riktigt under samlag så behöver kunskapen om klitoris betydelse för kvinnans orgasm tas på allvar. Om de ska kunna uppnå orgasm lika ofta som männen så måste sättet att ha sex på inkludera direkt stimulans på klitoris. Det är nyckeln till kvinnors orgasmer och kan bidra till en bättre gemensam sexupplevelse för både kvinnor och män.

I RFSU:s nordiska rapport Kådiskollen 2016 har 1 062 svenskar i åldern 15-65 över hela Sverige svarat på frågor om sina sex- och kondomvanor.

Artikel av Allas.se

LÄS OCKSÅ:

Reklamkampanjen lyfter frågan om sexuellt samtycke

Mia Skäringer skriver enormt starkt inlägg om våldtäkt och sexuella kränkningar

Amy Schumer: Alla kvinnor har rätt till orgasm!

Annons