Så smaksätter du sommarens fräschaste champagnedrink
Champagnehuset Veuve Clicquot, även kallad Gula Änkan, har tillsammans med en professionell mixolog skapat två sorters champagne, speciellt framtagna för att kombineras med is och olika smaksättningar. Rich var först ut och nu lanseras Rich Rosé, en roséchampagne med mycket sötma och toner av röda frukter
– Det känns roligt att lansera Rich Rosé nu inför sommaren. Det kan inte bli mycket bättre än roséchampagne i ett stort glas med is och färsk frukt. Den är perfekt till sommarens fester och utflykter, och jag tror att den kommer uppskattas av många, säger Linda Hellman, Brand Manager Veuve Clicquot Sverige.
Gör så här:
För att förstärka och lyfta fram smakerna av champagnen ska man servera den i ett stort vinglas med is och utvalda ingredienser. Här kommer några tips, men experimentera gärna själv med dina favoritsmaker
Tips på smaksättning:
Fruktig drink: grapefrukt och ananas.
Fräsch drink: lime och ingefära.
Elegant drink: te (till exempel Earl Grey).
Veuve Clicquot Rich Rosé kostar 500 kr och finns att beställa via Systembolagets privatimport.