Skål för sommaren och vacker servering – vår systertidning Elle Mat & Vins sommarfavoriter
Äntligen får vi hänge oss åt lyxiga bubbeldrinkar, blommiga buffébord och en riktig kalasklassiker. Vår systertidning Elle Mat & Vin innehåller det bästa från maten och dryckens värld, och idag delar de med sig av de bästa tipsen för sommaren på ELLE.se.
redaktör MARIE-LOUISE MARC av JENNY NORBERG foto LINA EIDENBERG ADAMO, MATTIAS KRISTIANSSON
En ljuvlig sommardrink för alla söta brudar och deras kärlek. Basen Strawberry blush är ett lätt vitt vin med smak av jordgubbar.
Blushing bride
4 cl Strawberry blush
1 cl limoncello, isbitar
en skvätt champagne eller
mousserande vin
Blanda vin, limoncello och isbitar i en shaker. Skaka väl och häll upp i festliga champagnekupor. Toppa med bubbel och servera.
Platt skönhet. Mateus eleganta serveringsfat med spetsmönster lanseras nu i en ny variant. Originalet är lätt skålformat, medan den här uppföljaren är helt platt. Perfekta på buffébordet! Pris från 550 kr.
Sagolik servering. Eleganta salladsbestick, Lali, med korallrosa mönstrat skaft från Indiska, 199 kr.
Världens godaste olivolja! Evo har utsetts till årets bästa olivolja, enligt Flos olei (motsvarande White guide för olivoljor)! Frisk, gräsig och med en pepprig eftersmak. Hemligheten: oliverna plockas medan de är gröna, vilket dessutom ger massor av antioxidanter. Pris: 229 kr.
Kökshäng. Svårt att hitta de där snygga skolplanscherna på loppis, som passar så fint i köket? Grunne tillverkar nya ”gamla” sådana, som monteras precis som förr på en tjock pappskiva och hängs upp på linsnören, 579 kr/st. För köpställen, se Grunne.se.
Smörgåstårtans comeback! Vi har gjort egen surdeg, stoppat korv och kärnat smör. Nu är det dags att damma av ytterligare en klassiker – smörgåstårtan! Nya, urgoda recept hittar du i senaste numret av ELLE Mat & vin.
ELLE i samarbete med ELLE Mat & Vin. I senaste numret av ELLE Mat & Vin hittar du allt för vårens fester, buffé- och mingelmat, goda drycker och presenter till student, bröllop och kära vänner.