Svalka dig med hemgjord jordgubbsglass i sommarvärmen
Jordgubbar kan man inte få nog av i sommartider. I fryst form ger det även en perfekt sommarsvalka under varma semesterdagar. Receptet kräver endast 5 ingredienser, och gör sommaren ännu lite härligare!
Jordgubbs- och citronglass – 6 stycken glassar.
250 g jordgubbar + 6 st till dekoration.
1 msk rörsocker.
2 dl mjölk, 3 %.
125 g citronyoghurt.
1 msk crème fraîche.
Skölj, torka och rensa jordgubbarna.
Mixa alla utom 6 stycken med de övriga ingredienserna till en slät smet. Skär de sex jordgubbarna i fyra bitar vardera och fördela i sex glassformar (vi använde formar från Ikea). Fördela smeten, stäng formarna (vill du använda egna träpinnar, stick ner dem när glassarna stått 30 min i frysen) och ställ i frysen 3 timmar. Ta ut, skölj formarna en kort stund i hett vatten och njut!