De 10 bästa recepten för ett perfekt julbord
En av anledningarna till att vi längtar till jul är ju för att vi får äta så mycket som vi inte äter på resten av året. Så nu dukar vi julbordet med godsaker som gravad lax med en asiatisk touch, deviled eggs och färgklicken rödbetsrimmad hälleflundra med pepparrot. En nykomling som vi gillar är kombinationen av två favoriter – grönkålspaj med julskinka. Eller servera den klassiska Janssons frestelse med krispig rödkålssallad. Känner ni att ni behöver bryta av det salta så är en julsallad med rödbetor och apelsin perfekt. Efterrätten serveras i varsitt glas och stavas pepparkakstiramisu. Nu firar vi!
JUL-APEROL SPRITZ
Perfekt start innan julbordet.
Till recept>>
GRAVAD LAX MED ASIATISK TOUCH
En klassiker på julbordet, men med fräsch, uppdaterad smak.
TILL RECEPT>>
ÄGG MED ANSJOVIS, KAPRIS OCH DIJON
Ägghalvor med extra mycket smak – även kallade deviled eggs.
TILL RECEPT>>
RÖDBETSRIMMAD HÄLLEFLUNDRA MED PEPPARROT
Börja i god tid – den här goda och vackert röda fisken behöver ett dygn i kylskåp.
TILL RECEPT>>
CURRYSILL MED ÄPPLE
Kryddig curry möter sött, syrligt äpple.
TILL RECEPT>>
JANSSONS FRESTELSE MED RÖDKÅLSSALLAD
Krämig Janssons frestelse trivs ypperligt i sällskap av en sallad med lite sting.
TILL RECEPT>>
GRÖNKÅLSPAJ MED JULSKINKA
En hel julskinka går sällan åt. Köp färdigskivat som tillbehör istället.
TILL RECEPT>>
JULSALLAD MED RÖDBETOR OCH APELSIN
Rödgrön sallad med smak av apelsin och knapriga nötter.
TILL RECEPT>>
KÖTTBULLAR MED ÄPPLE OCH TRANBÄR
Goda, saftiga köttbullar med lite extra julsmak.
TILL RECEPT>>
PEPPARKAKSTIRAMISU
Ljuvlig, julig dessert med smak av både glögg och pepparkaka.