10 kalla maträtter till vardag och fest
1. Pastasallad
Pastasallad är en riktig klassiker som dessutom blir godare när den har fått stått och dra i några timmar eller över natten.
Recept på pastasallad >>
2. Kallskuret
Rostbiff och fläskfilé är två exempel på köttbitar som passar att servera kalla. Varför inte tillsammans med pastasallad?
Pastasallad med rostbiff och tonfisk >>
3. Lax
Lax är gott i alla former; varmrökt, kallrökt eller som här – örtrtrubbad med honungsrostade nötter, dillpesto och picklade grönsaker.
Recept på hel laxsida >>
4. Potatissallad
Potatissallad är ett tacksamt tillbehör som är enkelt att förbereda. Gott till kallskuret, lax eller vegetariska alternativ.
Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax >>
5. Inlagd sill
Lägg upp goda tillbehör som potatis, ägg, äpple, lök och rädisor i snygga rader på ett stort fat och servera tillsammans med favoritsillen.
Supersnabbt sillfat med ägg och potatis >>
6. Mackor
Matiga mackor som danska smörrebröd är både gott och mättande. Det är dessutom perfekt att göra av rester!
Recept på matiga och mättande mackor >>
7. Wraps
Wraps går att variera i oändlighet med olika slags bröd och fyllningar. Du kan använd tunnbröd, tortillas eller salladsblad.
Recept på wraps >>
8. Kalla soppor
Många soppor passar alldeles utmärkt att servera kalla, vilket är perfekt om du begränsat med uppvärmningsmöjligheter.
Recept på kalla soppor >>
9. Smörgåstårta
Smörgåstårtan är tillbaka med nytt utseende, lyxiga ingredienser och oväntade smakkombinationer. Varför inte testa en italiensk variant?
Recept på smörgåstårta >>
10. Matig sallad
Tricket för att få till en riktigt god och matig sallad ligger i kombinationen och variationen mellan olika konsistenser och smaker.