10 kokböcker för dig som vill att det ska gå lätt och snabbt
Känner du igen känslan av att vardagen jagar dig så fort du kommer hem från jobbet, hungrig och trött. Och så har du ju inte hunnit handla än! Men vad ska du äta? Kylen gapar tom och helst skulle du velat ha middagen på bordet nyss!
Lugn, bara lugn. Det finns kokböcker som tar hand om det här. Vi har valt ut 10 böcker med mat som på olika sätt sparar tid, pengar och adrenalinpåslag. Win, win, win!
Plåtmat – grönt i en långpanna
Julia Tuvesson (Norstedts)
Julia Tuvessons bok om hur man lagar god och bra vegetarisk mat i långpanna är en guldgruva för dig som vill ha tid över för annat eftersom maten lagar sig själv i ugnen. Dessutom kan man slänga ner det mesta i långpannan, så det är ett bra sätt att minska sitt matsvinn. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Hur lätt som helst
Jessica Frej (Harper Life)
Det behöver inte betyda krångliga tekniker och dyra ingredienser för att kokboksförfattaren råkar ha vunnit Sveriges Mästerkock. Jessica Frejs bok innehåller snabba recept och smarta genvägar, så att du också kan bli en mästerkock på ett kick! ANNONS Läs mer och köp boken här.
Superenkelt – recept du lyckas med
Mette Ankarloo (Kakao Förlag)
Mat lagad från grunden utan krångel och svåra ingredienser och utan att det tar lång tid. I boken hittar du 50 recept som är bevis på att det inte är svårt att laga smakrika och härliga måltider. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Middag hela veckan – Linas mat
Lina Gebäck (Norstedts)
Många tusen svenskar har fått vardagspusslet löst delvis av Linas matkassar, men hon har skrivit en kokbok också. Idén är densamma som med matkassarna, hälsosam mat som inte är krånglig och som funkar för hela familjen. Check på den! ANNONS Läs mer och köp boken här.
Barnens kockskola – middag för hela familjen
Sara Begner (Norstedts)
Hur kan middagen bli färdig utan att du anstränger dig ett dugg? Jo, genom att låta någon annan laga maten förstås! Du som har lite större barn, sätt den här boken i näven på dem och njut av att se dem handla efter inköpslistor, laga mat, fixa egna mellisar och bli chefer över fredagsmyset. Resultatet är mer egentid och självständiga barn. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Middagstipset
Jenny Warsén (Bonnier Fakta)
Matbloggaren Jenny Warsén (Jennys matblogg) har koll på mat som funkar för alla i familjen och som går snabbt att förbereda och laga. I den här boken finns allt från snabba vardagsmiddagar till lite festligare helgmat. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Mycket smak på nolltid – asiatiskt på bara 10, 20, 30 minuter
Jennie Walldén (Bonnier Fakta)
Trodde du att det vara lite krångligt att laga asiatisk mat? Tänk om! Här visar Jennie Walldén att det går utmärkt att slänga ihop smakrika och spännande rätter på nolltid. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Ett stekt ägg är också middag – snabbmat för gröna gourmander
Siri Barje (Bonnier Fakta)
Ta snabba vägen till en grön kanonmiddag med ett recept på en läcker macka eller en smarrig soppa. Och har du lite mer tid finns det recept som passar då också. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Portionen under tian – bra mat för dig, din plånbok och planeten
Hanna Olvenmark (Ordfront)
En helt sprillans ny kokbok från vegetariska matbloggaren, tillika självutnämnda snåljåpen, Hanna Olvenmark (Under tian). I boken visar hon att mat inte behöver vara dyr, krånglig, ta lång tid eller påverka miljön. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Mat på en plåt – smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
Tareq Taylor (Bonnier Fakta)
Kändiskocken Tareq Taylors bok innehåller massor av recept och tips på hur man kan spara tid, pengar och disk på att laga mat i ugnen. Maten lagar sig själv och du kan göra vad du vill under tiden den håller på med det. Boken innehåller såväl vardagsmat som lyxigare helgrätter och fiffiga tips på hur du kan använda ugnen när den ändå är varm. ANNONS Läs mer och köp boken här.
Foto: Bonnier Fakta, Harper Life, Norstedts, Kako Förlag, Ordfront
Läs mer:
Blommor och sriracha – här är den nya trendmaten
Maxa maten med superpulver som maca, acai och kakao