10 kokböcker vi önskar oss extra mycket i julklapp i år!
1. Bröd, bröd, bröd, recept, råd och genvägar, Martin Johannson, Bonnier fakta, 215 kr.
Martin Johansson slog igenom via sin blogg Pain de Martin och har sedan dess släppt fina brödböcker med utmärkta tips och steg för steg. Så även den här!
2. Syditaliens kök och skafferi, Hannu Sarenström och Sanna Töringer, Bonnier fakta, 198 kr.
Hannu och Sanna har var för sig många fina boksläpp bakom sig, och här kommer en härlig kombo av dem två. Enkelt, genuint och alldeles alldeles underbart – syditalienska köket när det är som bäst.
3. Bread exchange, Malin Elmlid, Norstedts, 210 kr.
För fem år sedan startade svenska Malin Elmlid projektet The Bread Exchange. Eftersom hon bakade mer än hon själv kunde äta upp gav hon bort till vänner och bekanta, som gav saker tillbaka i gengäld, och en god cirkel hade börjat. Inspirerande bok av någon som vågar följa sin dröm.
4. Nya nordiska köket, Margareta Schildt-Landgren, Norstedts, 178 kr.
Den här boken kommer också på engelska, och tar ett härligt grepp på det nordiska köket, som blivit så populärt även utomlands. Inget nytt för oss svenskar, men ändå kul att få en samlad bild och bli påminda om allt det unika och goda vi har.
5. Sött utan socker, Emelie Holm, Norstedts, 188 kr.
Allt fler söker efter godsaker, men utan det vita sockret. Emelie Holm presenterar lite hälsosammare recept på desserter – smakfullt och smart, xx kr.
6. Värmande vintermat, Caroline Hofberg, Norstedts, 210 kr.
Med säker hand för Caroline in oss i vintermyset – smårätter, soppor, bröd, långkok och desserter. Här får du nya vinterfavoriter och plötsligt blir vintern till årets godaste tid!
7. Mera vego – mat för hela familjen, Sara Ask och Lisa Bjärbo, Ordfront, 210 kr.
En bok i tiden med vegetariska barnanpassade rätter som tar max en halvtimme att laga. Många goda råd och tips, men framför allt lagom innovativa recept som barnen verkligen kan ta till sig. Årets familjebok!
8. Party, party, Liselotte Forslin, Kakao förlag, 168 kr.
Det finns ingen som kan fixa en härlig fest som Liselotte – snyggt, modernt, lättlagad och lyxigt. Med hennes tips finns det ingen ursäkt att inte ha fest. En festbibel att spara!
9. Rekoguiden, Cilla Montgomery, Kakao förlag, 115 kr.
För dig som vill hitta en mer hållbar livsstil, vare sig det gäller maten, kläderna eller miljön. En livsviktig bok. Köp!
10. Superenkelt!, Mette Ankarloo, Kakao förlag, 138 kr.
Korta recept, lättillgängliga råvaror och få ingredienser – det behöver inte vara krångligt att laga god mat. För nybörjaren, men också för dig som vill gå tillbaka till den enkla och rena matlagningen.