Bjudmat till Valborg – 10 snabba recept
1. Melon- och fetaostceviche
Ceviche görs vanligtvis med rå fisk eller skaldjur, men den här vegetariska varianten är så svalkande och god att det verkligen inte fattas!
Till receptet >>
2. Färskost i laxknyten
Klicka ut färskost på rökta laxskivor och rulla ihop. Lägg dem på ett romansalladsblad och ät dem direkt med händerna.
Till receptet >>
3. Västerbottenskräm med kavring och löjrom
En superenkel och vacker plockrätt som känns roligare och mer elegant än västerbottenspaj. Servera i snapsglas.
Till receptet >>
4. Snabb sill i färska örter
Inlagd sill behöver inte ta lång tid. Blanda majonnäs och yoghurt med färska örter och sill. Förbered gärna dagen innan så att smakerna hinner sätta sig.
Till receptet >>
5. Räk- och kräftcheesecake på rågbotten
Underbart god cheesecake med räkor och kräftor på rågbotten. Garnera med citronskivor och dill. Lika god till Valborg eller sommarbuffén!
Till receptet >>
6. Primörsallad med färskpotatis
God och mättande sallad med färskpotatis och primörer. Servera på ett stort fat och toppa med senapsdressing och färska örter.
Till receptet >>
7. Italiensk smörgåstårta
Smörgåstårtan får här ett välbehövligt lyft med italienska smaker som mozzarella, svarta oliver och plommontomater i klyftor.
Till receptet >>
8. Sill- och färskpotatisomelett
Omelett med färskpotatis och matjessill. Strö över gräslök och en klick gräddfil och servera direkt ur pannan till en god kall öl.
9. Tomat-tarte med ansjovis
Färgglad och smakrik paj med tomat, ansjovis och västerbottensost som nästan blir ännu godare dagen efter. Dekorera med ätbara blommor.
Till receptet >>
10. Key lime pie i glas
Gillar du key lime pie kommer du att älska den här goda och enkla efterrätten med färska jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde.